Av Trym Enaasen, Nestleder Møre og Romsdal Senterungdom
Forrige helg hadde MDG landsmøte, og vedtok politikk som viser til total kunnskapsmangel om norsk landbruk.
De vil blant annet doble prisen på kjøtt, kommet med utspill om å forby kjøttreklame, og halvere kjøttforbruket.
Med en slik politikk vil flere gårdsbruk bli lagt ned, flere vil bli arbeidsledige, vi vil ha matmangel og importen vil øke. I tillegg mister folk valgfrihet over sitt eget kosthold. Det er trist å høre at politikere vil ta fra vanlige folk frihet i hverdagen til å spise hva man vil. Skal vi leve i et slikt samfunn der politikere skal bestemme hva folket skal spise?
Vi kommer til å trenge mye mer mat i framtiden, og det å halvere kjøttforbruket er patetisk. Med en slik politikk vil vi få en stor matmangel da kun 1% av Norges areal er best beregnet til produksjon av korn, frukt og grønt. Her viser MDG at de mangler både kunnskap, bakkekontakt og realisering når de snakker om norsk matproduksjon.
Det er på tide at vi øker norsk matproduksjon, og blir mer selvforsynt. Slik bidrar vi til arbeidsplasser, verdiskapning, mindre import og ren og trygg mat til befolkningen.
Norsk kjøttproduksjon er noe av verdens mest klimavennlige. Norsk kortreist kjøtt sørger for mindre import med uren kjøtt fra Tyskland, Sør-Afrika osv. Er det bedre å importere enn å sørge for kortreist kjøtt?
Senterpartiet og senterungdommen vil i motsetning til MDG styrke norsk matproduksjon. Vi ønsker at folk skal få bestemme selv over sitt eget kosthold. Det er ikke en politikers oppgave å bestemme over hva hver enkelt skal spise.
Det er på tide at MDG og Grønn ungdom åpner opp øynene og heller starter med å fokusere på mindre import av kjøtt fremfor å rasere norsk landbruk. Deres politikk vil gi store konsekvenser for bønder, distrikts-norge og vil gi mer klimagassutslipp.
Spis norsk kjøtt med god samvittighet.