fbpx
Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkes- og gruppeleiar i MR FrP
Ytring
03 april 2021 12:48
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Tidenes dyraste undersjøiske gigantprosjekt skal liksom byggjast utan at vegtraseen verken på Vestnessida eller frå Julsundet, gjennom og forbi Molde, knapt nok er på teiknebrettet.

Dersom ikkje nokon ansvarlige i Vegdirektoratet eller Samferdselsdepartementet stoppar denne dårlige «parodien» kan dette bli ei gedigen nasjonal skandale.

I Molde krangler Ordføraren med eit fleirtal i bystyret, om vegtraseen gjennom og forbi Molde by, ordføraren er djupt vonbroten fordi bypakken i Molde er skrota, ein bypakke kun han og Helge Orten har hatt trua på.

Når ein ser framgangsmåten til Høgre med Orten og Molde ordførar i spissen ang bypakkenederlaget i Molde, forstår absolutt alle korleis dei har klart å lure Erna til å legge Møreaksen inn i NTP.

Valget til hausten kan stoppe denne dårlege Møreaksen parodien» der det ser ut til at FrP igjen kjem på vippen på borgarleg side.

Dersom Høgre har tenkt å vere i nærheita av styrande posisjon i Stortinget, er FrP nøkkelen for dette, men utan Møreaksen!

Vår Stortingsgruppe har klart og tydelig slått fast at Nye Veier as skal få ansvaret for strekninga Ålesund til Molde og vidare til Innlandet grense.

Nye Veier as bygger billigare, milevis raskare, og med ny og miljøretta teknologi, noko Statens vegvesen har abdisert på for lengst.

Nye Veier as vil gjere det som sjølvsagt er logikk, nemleg bygge vegsystema på land fyrst, frå Ålesund til Vestnes og vidare til Bjorli.

Då vert trafikkgrunnlaget tilstrekkeleg nok til å bygge og sette trafikk på eit fjordkryssingsprosjekt over Romsdalsfjorden, der eg er rimeleg sikker på at Møreaksen alternativet vert skrota, og Romsdalsaksen eller ferjer kvart 15 min blir valgt.

Eg har tidligare meint at Riksrevisjonen burde tatt fatt i korleis Møreaksen har blitt til, habilitet og roller spesielt.

Prosessen har vorte pressa igjennom med totalt manglande vilje til forsvarleg konseptvalgsutgreiing med reelle alternativ til Møreaksen, og med kritikkverdige roller og prosessar.

Når 25–35.000.000.000 kr av skattebetalarane sine pengar skal brukast, kan ikkje ein parodi av eit vegprosjekt berre få ture fram.

Ein ting kan eg love, og det er at kjem eg på Stortinget etter valget til hausten, kjem eg til å gjere det eg kan der for å skrote, skrinlegge, og fjerne Møreaksen, og jobbe aktivt for fjordkryssing over Romsdalsfjorden anten via Romsdalsaksen eller eit utvida døgnåpent og forbetra ferjetilbod.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 5 måneder siden
  Det er flott å se at Frank Sve (Frp) mener at Nye Veier bygger raskt og billig – det skulle tilsi at utbyggingen av Eksportveien gjennom Romsdalen skjer ganske snart.

  Skattebetalerne har ikke vært så kritiske til Møreaksen som Frp fremstiller det som, med unntak av noen få på Sunnmøre som ønsker å stoppe fergefri kryssing av Romsdalsfjorden. Kanskje noe for Riksrevisjonen det også?

  Det er lite trolig at Frank Sve (Frp), om han blir valgt inn på Stortinget, vil komme noen vei i sitt korstog om å stoppe Møreaksen, som han tidligere var for. Det er fortsatt et solid flertall for Møreaksen, slik også flere framtredende politikere fra Frp har markert.

  Det er kun Frp, Sv, Rødt og MDG som er for Romsdalsaksen, det er ikke noe flertall. Flertallet i Fylkestinget har også valgt Møreaksen. De som husker litt mer enn Fank Sve vet at Romsdalsaksen er forkastet, av TO samferdselsministre:

  https://www.rbnett.no/incoming/article11235695.ece?fbclid=IwAR2lcJt9guFEgzOg19Uohe_dYFPZd9lfKZDeVsGPH5uoHOxRZ7-S6f0ifOk

  https://www.rbnett.no/nyheter/2021/03/19/%E2%80%93-Tras%C3%A9valget-er-tatt-23683985.ece  Det er stor oppslutning om Møreaksen:

  «NHO Møre og Romsdal, Romsdal regionråd og Sunnmøre regionråd er veldig glad for satsingane som kom fram i nasjonal transportplan i dag. Mellom anna utbetring av E136 i Romsdalen, og snarleg igangsetting av E39 Ålesund-Molde, med ferjefri fjordkryssing, betyr at fylket står godt rusta til å sikre noverande og framtidige arbeidsplassar, heiter det i ei felles pressemelding frå dei.»

  https://www.nrk.no/mr/jubeldag-for-more-og-romsdal--1.15425434
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Ronny Osvoll · 5 måneder siden
   @Terje Sundsbø Det er ikke bare noen få på Sunnmøre som er imot Møreaksen. Facebook gruppa MUM (starta i Molde) har over 11000 medlemmer, og de fleste fra Romsdal.

   HVOR ER MuM-MEDLEMMENE BOSATT?
   VANLIGSTE STEDER:
   Molde 1 726
   Kristiansund 1 585
   Ålesund 968
   Vestnes 310
   Averøy 261
   Oslo 195
   Åndalsnes 172
   Trondheim 134
   Stranda 127
   Frei 127

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Vidar Hölm 1 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte