fbpx
Annonse
Annonse
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

En av sakene som ble behandlet i Hovedutvalg for skole, barnehage og kultur torsdag 29. april var «Endret finansieringsbehov for Atlanten stadion». I etterkant av møtet har mange reagert på at salg av «Idrett» ble nevnt i forbindelse med saken. Vi har behov for å kommentere saken litt mer enn det som har kommet frem i media, og vi har lyst til å begynne med å fastslå følgende:

Det er ingen som ønsker å selge «Idrett».

Med en så stor overskridelse på budsjett på Atlanten stadion er vi imidlertid nødt til å se etter mulige løsninger. Det er ikke mer enn fire måneder siden bystyrets budsjettbehandling for 2021, og i forbindelse med budsjettbehandlingen var det flere gode saker som måtte gi tapt fordi det ikke fantes penger. Eksempler på gode saker som ikke nådde opp var blant annet fortsatt gratis sundbåt, å holde barnetrygden utenom ved beregning av sosialstønad, og å bruke SIFO-satsene som basis for sosialhjelp.

For å finansiere Atlanten stadion må vi nå finne fire ganger så mye penger som det vi ikke klarte å finne til disse sakene.

Samtidig er det bred enighet om å fullføre Atlanten stadion, og den løsningen som ble spilt inn fra idrettsrådet var altså salg av «Idrett».

Når det er idrettsrådet som spiller det inn forutsetter vi at det er avklart med den organiserte idretten, og det neste vi som folkevalgte tenker på da, er hvordan vi skal ivareta uorganisert eller egenorganisert fysisk aktivitet. Og for å ivareta uorganisert eller egenorganisert fysisk aktivitet, er det helt utenkelig å selge hele området. Skal vi i det hele tatt snakke om å selge noe, må vi sørge for å etablere et nærmiljøanlegg som skal bli stående også i fremtiden. Det vi gikk inn i møtet med, var altså ikke et ønske om å selge «Idrett», men en overbevisning om at vi ihvertfall ikke kan selge alt.

Det som et enstemmig hovedutvalg var enige om, var at vi må ha mer tid til å behandle denne saken, og vi ble derfor enige om å komme tilbake til saken på neste hovedutvalgsmøte, før saken skal videre til formannskapet og til slutt til behandling i bystyret. Før saken kommer så langt, skal saken også behandles i de ulike bystyregruppene, også selvsagt i Nordmørslista.

Frem til da er det viktig at alle som mener noe benytter anledningen til å uttale seg, både om Atlanten stadion og om «Idrett».

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte