fbpx
Annonse
Annonse
Møre og Romsdal Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen og Line Hatmosø Hoem
Ytring
Møre og Romsdal Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen og Line Hatmosø Hoem
30 april 2021 14:39
Illustrasjonsfoto: Yury Kim
Illustrasjonsfoto: Yury Kim
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Den dagen fylkeskommunens nye koordinator for et seriøst arbeidsliv avdekker sosial dumping, bør Frank Sve (Frp) komme med en offentlig beklagelse til Arbeiderpartiet og fagbevegelsen.

Frp gjør hva de kan for å unngå at fylkeskommunen trapper opp innsatsen mot sosial dumping. Dette viser at FrP ikke tar arbeidsfolks opplevelser på alvor.

Helt siden Arbeiderpartiet, ved Per Vidar Kjølmoen, fremmet forslag i fylkestinget for å øke innsatsen mot sosial dumping, har Frp og Frank Sve kjempet mot forslagene med nebb og klør.

Ikke bare har Frp systematisk stemt imot forslag for å sikre anstendige lønns- og arbeidsvilkår for de som utfører arbeid gjennom fylkeskommunens leverandører, men partiet har til og med fremmet protokolltilførsler, bedt kontrollutvalget se på saka og skrevet et eget leserbrev der de kritiserer Arbeiderpartiet for engasjementet mot sosial dumping.

Frp og Høyre mener det er helt unødvendig med en egen koordinator for et seriøst arbeidsliv, ettersom de regner med at alt er i orden hos fylkeskommunens underleverandører. 

Denne strutsepolitikken fra Frp og Høyre er farlig naiv. Møre og Romsdal fylkeskommune er en av de aller største innkjøperne av varer og tjenester i hele fylket. All erfaring viser at sosial dumping vil være en realitet mange steder – selv om kontrakter og dokumentasjon er i sin skjønneste orden. 

Over 530 000 mennesker i Norge arbeider i bransjer preget av sosial dumping. Mange av disse merker hver dag effektene av sosial dumping på kroppen, og i lønningsposen. 

Det er naivt å tro at dette ikke skjer knyttet til fylkeskommunens innkjøp. 

Det er bra at et bredt flertall i fylkestinget har gått sammen med Arbeiderpartiet for å øke innsatsen mot sosial dumping med en koordinator for et seriøst arbeidsliv. Den dagen koordinatoren avdekker det første tilfellet av sosial dumping, bør Frank Sve og hele Frp sin fylkestingsgruppe offentlig beklage at de har motarbeidet dette viktige arbeidet.

Til høsten er det stortingsvalg. Da bør folk flest slutte opp om partier som faktisk er opptatt av å sikre vanlige folk anstendige lønns- og arbeidsvilkår. I år står velgerne ovenfor et verdivalg - mer sentralisering, privatisering og salg av Norge med Høyre og Frp, eller trygge arbeidsplasser, gode skoler og en verdig eldreomsorg i hele Møre og Romsdal med Arbeiderpartiet.

Av:
Per Vidar Kjølmoen, Stortingskandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti
Line Hatmosø Hoem, Gruppeleder i fylkestinget for Møre og Romsdal Arbeiderparti

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Espen Heitmann · 4 måneder siden
    Nå trenger man vel strengt tatt ikke en egen koordinator for og avdekke sosial dumping, vi har da en rekke etater i fylket som har mulighet til og ta tak i ett eventuelt problem.
    Og AP burde ta seg en titt i speilet, man forstår jo at ydmykhet ikke hører hjemme i AP men det blir litt historieløst at man prøver seg på floskelen sentralisering, privatisering og salg av Norge, der satt beviselig vår tidligere rødgrønne regjering med AP og SP i spissen rekord
    Det partiet som faktisk er opptatt av å sikre folk flest anstendige lønns- og arbeidsvilkår og ikke minst ta vare på pensjonistene og de svakeste i samfunnet er Frp, AP lever bare på navnet dessverre, ett tips er og ikke bry seg så mye om hva partiene sier men faktisk gjør.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Kristiansund Sp og aksen
Dette spørsmålet burde bli stilt til samtlige SP partiene i Fylket, som styres av ett fåtall som truer fram Møreaksen, ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikFeiga du ut, Lama Vik? Udokumenterte påstandar er Møreaksen-tilhengjarane flinke med. Skyt og stikk av! Patetisk!
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 3 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 3 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte