Annonse
Annonse
Kim Thoresen-Vestre
Ytring
09 mai 2021 12:23
Del på Facebook
Stopp Møreaksen! Stem SV!, skriver Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Stopp Møreaksen! Stem SV!, skriver Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kim Thoresen-Vestre, 2. kandidat til stortingsvalget Møre og Romsdal SV

Fredag kom ei meningsmåling med 3000 respondenter, og resultatet var svært tydelig; Møreaksen må legges død! Folket ønsker ikke krysse Romsdalsfjorden med Møreaksen, og det har SV vært enig i hele tiden.

Vi har stemt imot alle vedtak om Møreaksen, og pekt på at vi gjerne tar miljøvennlige, hyppige ferjer over fjorden. Vi har også sagt at vi gjerne ønsker å utrede Romsdalsaksen skikkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I år er det valg, og da har du flere muligheter. Selvsagt vil jeg be deg stemme SV, og jeg har gode grunner til hvorfor:

 1. SV er en tydelig motstander av Møreaksen, både nå og gjennom alle vedtak. Vi har aldri bytta mening om Møreaksen og alle i SV er enig lokalt, regionalt og på Stortinget.
 2. Valget om Møreaksen skal realiseres, står nå i stortingsperioden som ligger foran oss. Skal du stoppe Møreaksen, må du nå stemme på SV, Frp, MDG...partiene mot Møreaksen. 
 3. Alle meningsmålinger peker på at det blir ei rødgrønn regjering, men Ap og Sp ønsker å realisere Møreaksen! Et sterkest mulig SV vil kunne stoppe Møreaksen de neste 4 årene, slik vi stoppet oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Ei rødgrønn regjering vil lytte til SV, og ikke de andre partiene mot Møreaksen!

Altså; Vil du stoppe Møreaksen, da må du stemme SV! Hvis ikke, er løpet kjørt. Dette toget går nå. Vil du være med, så heng på!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Espen Heitmann · 1 år siden
  Problemet er bare at hvis SV kommer i en posisjon hvor de kan forhandle om regjeringsmakt med AP og SP så er muligheten stor for at forslaget om Romsdalsaksen vil bli høvlet ned av AP og SP (SP vil heller ikke sitte i regjering med SV) og SV vil gi etter da higet etter makt er mye større enn Romsdalsaksen.

  Nei stem heller på Frp hvis du er for Romsdalsaksen, de vil ikke gå inn i en regjering som ikke fører Frp politikk og vil fungere bra i opposisjon
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 1 år siden
   @Espen Heitmann Nå har Frp hatt to samferdselsministre på rad. Men Frp vil ikke ha ansvar, de synes det er lettere å stadig være i opposisjon. Frp vil ikke ha makt til å styre, og trakk seg fra regjeringen. Disse politikerne er kun på jakt etter stemmer for å sikre egne posisjoner.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Espen Heitmann · 1 år siden
   @Terje Sundsbø Frp tar ansvar for egne handlinger, men du har tydeligvis manglende forståelse for hvordan ett parlamentarisk demokrati fungerer hvis du tror at det og ha en samferdselsminister gir ett parti mulighet til å gjøre som man vil, vil også minne om at Frp først satt i en mindretallsregjering for så og sitte i en 4-partiregjering, grunnen til at Frp trakk seg var at de til stadighet ble overkjørt av V Krf og H og ikke fikk utøvd politikken Frp står for
   Selvfølgelig er det enklere og være i opposisjon og kunne utøve egen politikk, og det er helt klart at raudingene frykter ett sterkt Frp og nei, Frp politikerne er ikke ute etter regjeringsmakt eller å sikre egne posisjoner men og utøve bærekraftig Frp politikk for Norges beste, det er mer enn den rødgrønne hurven kan si.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 1 år siden
   @Espen Heitmann Å være i opposisjon gir ikke mulighet for å utøve noe som helst – det er de andre, som sitter i regjering, som utøver politikk.

   Et parlamentarisk demokrati fungerer når ulike partier samarbeider og inngår kompromisser. Frp er ikke et samlende parti, de trives best med å så splid.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 5 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 11 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte