Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kim Thoresen-Vestre
Ytring
09 mai 2021 12:23
Del på Facebook
Stopp Møreaksen! Stem SV!, skriver Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Stopp Møreaksen! Stem SV!, skriver Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kim Thoresen-Vestre, 2. kandidat til stortingsvalget Møre og Romsdal SV

Fredag kom ei meningsmåling med 3000 respondenter, og resultatet var svært tydelig; Møreaksen må legges død! Folket ønsker ikke krysse Romsdalsfjorden med Møreaksen, og det har SV vært enig i hele tiden.

Vi har stemt imot alle vedtak om Møreaksen, og pekt på at vi gjerne tar miljøvennlige, hyppige ferjer over fjorden. Vi har også sagt at vi gjerne ønsker å utrede Romsdalsaksen skikkelig.

I år er det valg, og da har du flere muligheter. Selvsagt vil jeg be deg stemme SV, og jeg har gode grunner til hvorfor:

  1. SV er en tydelig motstander av Møreaksen, både nå og gjennom alle vedtak. Vi har aldri bytta mening om Møreaksen og alle i SV er enig lokalt, regionalt og på Stortinget.
  2. Valget om Møreaksen skal realiseres, står nå i stortingsperioden som ligger foran oss. Skal du stoppe Møreaksen, må du nå stemme på SV, Frp, MDG...partiene mot Møreaksen. 
  3. Alle meningsmålinger peker på at det blir ei rødgrønn regjering, men Ap og Sp ønsker å realisere Møreaksen! Et sterkest mulig SV vil kunne stoppe Møreaksen de neste 4 årene, slik vi stoppet oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Ei rødgrønn regjering vil lytte til SV, og ikke de andre partiene mot Møreaksen!

Altså; Vil du stoppe Møreaksen, da må du stemme SV! Hvis ikke, er løpet kjørt. Dette toget går nå. Vil du være med, så heng på!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Espen Heitmann · 3 år siden
    Problemet er bare at hvis SV kommer i en posisjon hvor de kan forhandle om regjeringsmakt med AP og SP så er muligheten stor for at forslaget om Romsdalsaksen vil bli høvlet ned av AP og SP (SP vil heller ikke sitte i regjering med SV) og SV vil gi etter da higet etter makt er mye større enn Romsdalsaksen.

    Nei stem heller på Frp hvis du er for Romsdalsaksen, de vil ikke gå inn i en regjering som ikke fører Frp politikk og vil fungere bra i opposisjon
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Terje Sundsbø · 3 år siden
      @Espen Heitmann Nå har Frp hatt to samferdselsministre på rad. Men Frp vil ikke ha ansvar, de synes det er lettere å stadig være i opposisjon. Frp vil ikke ha makt til å styre, og trakk seg fra regjeringen. Disse politikerne er kun på jakt etter stemmer for å sikre egne posisjoner.
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Espen Heitmann · 3 år siden
      @Terje Sundsbø Frp tar ansvar for egne handlinger, men du har tydeligvis manglende forståelse for hvordan ett parlamentarisk demokrati fungerer hvis du tror at det og ha en samferdselsminister gir ett parti mulighet til å gjøre som man vil, vil også minne om at Frp først satt i en mindretallsregjering for så og sitte i en 4-partiregjering, grunnen til at Frp trakk seg var at de til stadighet ble overkjørt av V Krf og H og ikke fikk utøvd politikken Frp står for
      Selvfølgelig er det enklere og være i opposisjon og kunne utøve egen politikk, og det er helt klart at raudingene frykter ett sterkt Frp og nei, Frp politikerne er ikke ute etter regjeringsmakt eller å sikre egne posisjoner men og utøve bærekraftig Frp politikk for Norges beste, det er mer enn den rødgrønne hurven kan si.
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Terje Sundsbø · 3 år siden
      @Espen Heitmann Å være i opposisjon gir ikke mulighet for å utøve noe som helst – det er de andre, som sitter i regjering, som utøver politikk.

      Et parlamentarisk demokrati fungerer når ulike partier samarbeider og inngår kompromisser. Frp er ikke et samlende parti, de trives best med å så splid.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse