fbpx
Annonse
Annonse
Kim Thoresen-Vestre
Ytring
09 mai 2021 12:23
Stopp Møreaksen! Stem SV!, skriver Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Stopp Møreaksen! Stem SV!, skriver Kim Thoresen-Vestre, fylkestingspolitiker for SV. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av Kim Thoresen-Vestre, 2. kandidat til stortingsvalget Møre og Romsdal SV

Fredag kom ei meningsmåling med 3000 respondenter, og resultatet var svært tydelig; Møreaksen må legges død! Folket ønsker ikke krysse Romsdalsfjorden med Møreaksen, og det har SV vært enig i hele tiden.

Vi har stemt imot alle vedtak om Møreaksen, og pekt på at vi gjerne tar miljøvennlige, hyppige ferjer over fjorden. Vi har også sagt at vi gjerne ønsker å utrede Romsdalsaksen skikkelig.

I år er det valg, og da har du flere muligheter. Selvsagt vil jeg be deg stemme SV, og jeg har gode grunner til hvorfor:

 1. SV er en tydelig motstander av Møreaksen, både nå og gjennom alle vedtak. Vi har aldri bytta mening om Møreaksen og alle i SV er enig lokalt, regionalt og på Stortinget.
 2. Valget om Møreaksen skal realiseres, står nå i stortingsperioden som ligger foran oss. Skal du stoppe Møreaksen, må du nå stemme på SV, Frp, MDG...partiene mot Møreaksen. 
 3. Alle meningsmålinger peker på at det blir ei rødgrønn regjering, men Ap og Sp ønsker å realisere Møreaksen! Et sterkest mulig SV vil kunne stoppe Møreaksen de neste 4 årene, slik vi stoppet oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Ei rødgrønn regjering vil lytte til SV, og ikke de andre partiene mot Møreaksen!

Altså; Vil du stoppe Møreaksen, da må du stemme SV! Hvis ikke, er løpet kjørt. Dette toget går nå. Vil du være med, så heng på!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Espen Heitmann · 5 måneder siden
  Problemet er bare at hvis SV kommer i en posisjon hvor de kan forhandle om regjeringsmakt med AP og SP så er muligheten stor for at forslaget om Romsdalsaksen vil bli høvlet ned av AP og SP (SP vil heller ikke sitte i regjering med SV) og SV vil gi etter da higet etter makt er mye større enn Romsdalsaksen.

  Nei stem heller på Frp hvis du er for Romsdalsaksen, de vil ikke gå inn i en regjering som ikke fører Frp politikk og vil fungere bra i opposisjon
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 5 måneder siden
   @Espen Heitmann Nå har Frp hatt to samferdselsministre på rad. Men Frp vil ikke ha ansvar, de synes det er lettere å stadig være i opposisjon. Frp vil ikke ha makt til å styre, og trakk seg fra regjeringen. Disse politikerne er kun på jakt etter stemmer for å sikre egne posisjoner.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Espen Heitmann · 5 måneder siden
   @Terje Sundsbø Frp tar ansvar for egne handlinger, men du har tydeligvis manglende forståelse for hvordan ett parlamentarisk demokrati fungerer hvis du tror at det og ha en samferdselsminister gir ett parti mulighet til å gjøre som man vil, vil også minne om at Frp først satt i en mindretallsregjering for så og sitte i en 4-partiregjering, grunnen til at Frp trakk seg var at de til stadighet ble overkjørt av V Krf og H og ikke fikk utøvd politikken Frp står for
   Selvfølgelig er det enklere og være i opposisjon og kunne utøve egen politikk, og det er helt klart at raudingene frykter ett sterkt Frp og nei, Frp politikerne er ikke ute etter regjeringsmakt eller å sikre egne posisjoner men og utøve bærekraftig Frp politikk for Norges beste, det er mer enn den rødgrønne hurven kan si.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 5 måneder siden
   @Espen Heitmann Å være i opposisjon gir ikke mulighet for å utøve noe som helst – det er de andre, som sitter i regjering, som utøver politikk.

   Et parlamentarisk demokrati fungerer når ulike partier samarbeider og inngår kompromisser. Frp er ikke et samlende parti, de trives best med å så splid.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte