fbpx
Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Ytring
06 september 2021 21:02
Stein Kristiansen, 1. kandidat til Stortinget for Rødt Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby
Stein Kristiansen, 1. kandidat til Stortinget for Rødt Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Stein Kristiansen kommer fra Kristiansund og har vært politisk aktiv siden har var 15 år gammel. Han har lang bakgrunn fra fagbevegelsen og har vært nestleder i Handel og Kontor. Kristiansen sitter også i bystyret i Kristiansund. Hans hjertesak er sykehuspolitikk og kampen for å bevare fire sykehus i Møre og Romsdal.

Rødt står ikke på sidelinja. Det jobbes for å utvikle samfunnet i riktig retning. Vi har satt dagsorden og fått flertall for flere viktige forslag med bare én representant på Stortinget. Hva vil skje når vi blir enda flere, og attpåtil med en representant fra byen oss.

Rødt ligger an til et rekordvalg høsten 2021. Får vi mer innflytelse, vil vi utfordre noen av landets mektigste forretningsfolk, blant annet velferdsprofitørene, bemanningsbransjen og eiendomskongene. Det blir feil om de får fortsette å berike seg, særlig i en tid hvor mange arbeidsfolk sliter økonomisk etter korona-pandemien.

Arbeidsfolk er de ekte verdiskaperne.

Det blir feil å la uproduktiv virksomhet berike seg på verdier de ikke har skapt selv. Det må lønne seg å skape reelle verdier, ikke spekulere i andres nød på boligmarkedet, være et fordyrende mellomledd i arbeidslivet, ta profitt ut av skattebetalt velferd eller utnytte naturressurser uten å betale nok tilbake til fellesskapet.

Forskjellene må ned

Disse delene av økonomien er rigget slik at forskjellene øker. Det blir feil om de får fortsette å berike seg, særlig i en tid hvor mange arbeidsfolk sliter økonomisk etter korona-pandemien. For Rødt er kampen mot forskjells-Norge viktigst. Derfor prioriterer vi dem som lenge har blitt hengende etter, både i arbeidslivet og boligmarkedet.

Vi må belønne verdiskaping, ikke verditaking

Det er for profitabelt å spekulere i andres nød på boligmarkedet, være et fordyrende mellomledd i arbeidslivet, ta profitt ut av skattebetalt velferd eller utnytte naturressurser uten å betale nok tilbake til fellesskapet. Vi trenger en annen retning for norsk økonomi, hvor industri og teknologiutvikling lønner seg mer, og spekulasjon og jakt på uproduktiv profitt lønner seg mindre.

Vi trenger din stemme for å få vår kandidat fra Møre og Romsdal i posisjon slik at han med sin kraftfulle stemme kan løfte frem budskapet fra stortingets talerstol.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte