Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Rødt Kristiansund
Ytring
06 september 2021 21:02
Del på Facebook
Stein Kristiansen, 1. kandidat til Stortinget for Rødt Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby
Stein Kristiansen, 1. kandidat til Stortinget for Rødt Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stein Kristiansen kommer fra Kristiansund og har vært politisk aktiv siden har var 15 år gammel. Han har lang bakgrunn fra fagbevegelsen og har vært nestleder i Handel og Kontor. Kristiansen sitter også i bystyret i Kristiansund. Hans hjertesak er sykehuspolitikk og kampen for å bevare fire sykehus i Møre og Romsdal.

Rødt står ikke på sidelinja. Det jobbes for å utvikle samfunnet i riktig retning. Vi har satt dagsorden og fått flertall for flere viktige forslag med bare én representant på Stortinget. Hva vil skje når vi blir enda flere, og attpåtil med en representant fra byen oss.

Rødt ligger an til et rekordvalg høsten 2021. Får vi mer innflytelse, vil vi utfordre noen av landets mektigste forretningsfolk, blant annet velferdsprofitørene, bemanningsbransjen og eiendomskongene. Det blir feil om de får fortsette å berike seg, særlig i en tid hvor mange arbeidsfolk sliter økonomisk etter korona-pandemien.

Arbeidsfolk er de ekte verdiskaperne.

Det blir feil å la uproduktiv virksomhet berike seg på verdier de ikke har skapt selv. Det må lønne seg å skape reelle verdier, ikke spekulere i andres nød på boligmarkedet, være et fordyrende mellomledd i arbeidslivet, ta profitt ut av skattebetalt velferd eller utnytte naturressurser uten å betale nok tilbake til fellesskapet.

annonse

Forskjellene må ned

Disse delene av økonomien er rigget slik at forskjellene øker. Det blir feil om de får fortsette å berike seg, særlig i en tid hvor mange arbeidsfolk sliter økonomisk etter korona-pandemien. For Rødt er kampen mot forskjells-Norge viktigst. Derfor prioriterer vi dem som lenge har blitt hengende etter, både i arbeidslivet og boligmarkedet.

Vi må belønne verdiskaping, ikke verditaking

Det er for profitabelt å spekulere i andres nød på boligmarkedet, være et fordyrende mellomledd i arbeidslivet, ta profitt ut av skattebetalt velferd eller utnytte naturressurser uten å betale nok tilbake til fellesskapet. Vi trenger en annen retning for norsk økonomi, hvor industri og teknologiutvikling lønner seg mer, og spekulasjon og jakt på uproduktiv profitt lønner seg mindre.

Vi trenger din stemme for å få vår kandidat fra Møre og Romsdal i posisjon slik at han med sin kraftfulle stemme kan løfte frem budskapet fra stortingets talerstol.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte