Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Ytring
06 september 2021 21:02
Stein Kristiansen, 1. kandidat til Stortinget for Rødt Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby
Stein Kristiansen, 1. kandidat til Stortinget for Rødt Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Stein Kristiansen kommer fra Kristiansund og har vært politisk aktiv siden har var 15 år gammel. Han har lang bakgrunn fra fagbevegelsen og har vært nestleder i Handel og Kontor. Kristiansen sitter også i bystyret i Kristiansund. Hans hjertesak er sykehuspolitikk og kampen for å bevare fire sykehus i Møre og Romsdal.

Rødt står ikke på sidelinja. Det jobbes for å utvikle samfunnet i riktig retning. Vi har satt dagsorden og fått flertall for flere viktige forslag med bare én representant på Stortinget. Hva vil skje når vi blir enda flere, og attpåtil med en representant fra byen oss.

Rødt ligger an til et rekordvalg høsten 2021. Får vi mer innflytelse, vil vi utfordre noen av landets mektigste forretningsfolk, blant annet velferdsprofitørene, bemanningsbransjen og eiendomskongene. Det blir feil om de får fortsette å berike seg, særlig i en tid hvor mange arbeidsfolk sliter økonomisk etter korona-pandemien.

Arbeidsfolk er de ekte verdiskaperne.

Det blir feil å la uproduktiv virksomhet berike seg på verdier de ikke har skapt selv. Det må lønne seg å skape reelle verdier, ikke spekulere i andres nød på boligmarkedet, være et fordyrende mellomledd i arbeidslivet, ta profitt ut av skattebetalt velferd eller utnytte naturressurser uten å betale nok tilbake til fellesskapet.

Forskjellene må ned

Disse delene av økonomien er rigget slik at forskjellene øker. Det blir feil om de får fortsette å berike seg, særlig i en tid hvor mange arbeidsfolk sliter økonomisk etter korona-pandemien. For Rødt er kampen mot forskjells-Norge viktigst. Derfor prioriterer vi dem som lenge har blitt hengende etter, både i arbeidslivet og boligmarkedet.

Vi må belønne verdiskaping, ikke verditaking

Det er for profitabelt å spekulere i andres nød på boligmarkedet, være et fordyrende mellomledd i arbeidslivet, ta profitt ut av skattebetalt velferd eller utnytte naturressurser uten å betale nok tilbake til fellesskapet. Vi trenger en annen retning for norsk økonomi, hvor industri og teknologiutvikling lønner seg mer, og spekulasjon og jakt på uproduktiv profitt lønner seg mindre.

Vi trenger din stemme for å få vår kandidat fra Møre og Romsdal i posisjon slik at han med sin kraftfulle stemme kan løfte frem budskapet fra stortingets talerstol.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 48 minutter siden Sunnmøre på rett vei
@Terje SundsbøFakta? Forholder du deg, som "blind" MA tilhenger til fakta, der du repeterende kjører på med MA "propaganda"? Informasjon som ...
Terje G. Finnøy 54 minutter siden Sunnmøre på rett vei
Det blir hevdet over 30 års planlegging ifbm. omveien og tunneltraseen Møreaksen, en trase ned mot Tomrefjord fra Ørskogfjeller, under ...
Terje G. Finnøy 54 minutter siden Sunnmøre på rett vei
Det blir av enkelte hevdet oppstart av omveien og tunneltraseen Møreaksen (MA) i 2023? Men stemmer virkelig det da? Joda, ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy Så var det dette med fakta igjen. Det har aldri vært planen å bygge hele Møreaksen fra Breivika i Ålesund ...
Terje G. Finnøy 18 timer siden Sunnmøre på rett vei
At omveien og tunneltraseen MA nå tydelig fremstår som ett stykkevis og delt prosjekt, er på lik linje med det ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Une Bastholm nominerer David Attenborough til fredsprisen
Den problemstillingen Bastholm ikke fatter er at våre naturressurser er begrensede. Vi har f.eks. en gitt mengde rent vann fra ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte