Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
10 september 2021 12:52
Del på Facebook
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) (t.v.) og helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) legger fram «et investeringsløft for norske sykehus» 15. august 2013. Foto: Krister Sørbø / NTB
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) (t.v.) og helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) legger fram «et investeringsløft for norske sykehus» 15. august 2013. Foto: Krister Sørbø / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arne Grødahl fremsetter noen påstander som jeg er nødt til å kommentere. Han sier at jeg driver med feilinformasjon, og jeg vil derfor klargjøre de to tingene som jeg ser at han mener jeg feilinformerer om:

1) Grødahl sier at jeg feilinformerte velgerne da jeg sa at Nordmørslista hadde mulighet til å komme inn på Stortinget i 2017. 

Det er velgerne som bestemmer hvem som blir valgt inn på Stortinget. Det er liksom poenget med et representativt demokrati. Det betyr ikke at det var umulig for Nordmørslista å komme inn på Stortinget i 2017. Det betyr bare at det ikke var nok velgere som ønsket det. Det er helt greit. Men å si at det var velgerne som stemte på Nordmørslista som var årsaken til at Høyre fikk sistemandatet, det er faktisk helt feil. Selv om samtlige som stemte Nordmørslista hadde stemt på ett bestemt annet parti, så hadde ikke det endret resultatet. Og samtlige som stemte Nordmørslista hadde selvfølgelig heller ikke stemt på ett og samme parti om de ikke hadde stemt på Nordmørslista.

Jeg vil tro at alle som stiller til valg har tro på at anstrengelsene i valgkampen skal føre til et godt resultat. Så det vi gjorde i 2017 var slik sett det samme som alle parti som driver valgkamp. Å kjempe for å få inn en representant som kan tale vår sak.

2) Hva gjorde egentlig Arbeiderpartiet i 2010?

Jeg hevder at Arbeiderpartiet, som satt i regjering i 2010, kunne stanset sykehusstriden i Møre og Romsdal ved å fastslå at det skal være føde og akutt i Kristiansund også i fremtiden. Hvis de ville. Så sier Grødahl at de faktisk gjorde det. Men det Grødahl ikke sier, er at Arbeiderpartiet samtidig endret forutsetningene, ved å bestille utredning av et såkalt «fellessykehus» til erstatning for de eksisterende sykehusene i Molde og Kristiansund.

Det er ikke det samme som å si at det skal være akutt og føde i Kristiansund også i fremtiden. Tvert imot. Det å lansere det såkalte «fellessykehuset» ville jo i utgangspunktet innebære at det ikke skulle være akutt og føde i Kristiansund i fremtiden. Og det er det jo heller ikke i dag. Så når jeg sier at Arbeiderpartiet ikke benyttet muligheten de hadde i 2010 til å skjære gjennom og å si at det skal være sykehus med akutt og føde i Kristiansund også i fremtiden, så mener jeg faktisk at jeg har mine ord i god behold. Arbeiderpartiet kan gjerne få ha æren av å ha lansert det såkalte «fellessykehuset» for min del. Jeg er ikke imponert.

To ganger i inneværende periode har det vært fremmet forslag i Stortinget om å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund også etter at det såkalte «fellessykehuset» i Molde er ferdig. Arbeiderpartiets stortingsgruppe har stemt imot (med unntak av representanten Marianne Marthinsen som stemte for forslaget i 2019).

Artikkelen fortsetter under annonsen

De er det litt spesielt å ta æren for at fødeavdelingen ikke ble lagt ned med en gang, fordi Arbeiderpartiet i stedet foreslo at fødeavdelingen skulle være åpen frem til SNR sto ferdig.

Hvem driver egentlig med feilinformasjon? Jeg tenker at velgerne kan få lov til å ta stilling til det.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 7 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 12 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte