Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Arne Grødahl, Kristiansund Arbeiderparti
Ytring
10 september 2021 13:38
Del på Facebook
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det å påstå det samme flere ganger gjør ikke en feilaktig påstand riktig. Tvert imot. Da nærmer det seg at det ikke er unøyaktighet.

Da Stoltenberg stoppet nedleggelse av føde og akutt i Kristiansund lå det ingen forutsetning om fellessykehus. Det er en direkte løgn.

Prosessen om fellessykehus kom senere. Og ble ikke satt i gang av noen sentrale politikere.

Det som skjedde var at det var stor slitasje blant ansatte på sykehuset i Kristiansund da de levde i en konstant trussel om kutt og nedleggelser. Derfor ønsket de ansatte på sykehuset fellessykehus. Det samme gjalt alle kommunestyrer og politikere på Nordmøre. Det var full oppslutning i alle kommuner på Nordmøre. Uansett hvem som styrte. Det var dette som gjorde at helseminister Strøm Erichsen satte igang utredning om fellessykehus. Samtidig så skal vi også huske at alle på Nordmøre satte betingelser om plassering. Noe som også var forankret i regjeringen. Slik som statssekretær Roger Ingebrigtsen formulerte seg: sykehuset må ligge nært nok Kristiansund. Dette måtte han svare for når saken var i kontroll og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

Så for å oppsummere. Stig Anders Ohrvik er enten i den posisjonen at han ikke kan nok om sykehussaken. Eller så villeder han bevist. Jeg håper virkelig at det siste ikke er tilfelle. Slik Trumpisme vil vi ikke ha i lokalpolitikken.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 2 år siden
    Er det de ansatte som landet over vil ha færre sykehus og hva har AP gjort for å forhindre dette?Brukerne av sykehusene vil nemlig ikke ha færre. Synes det blir søkt og spesielt at Arne Grødahl gir de ansatte skylden for sykehuskaoset som herjer i Norge. De behøver ikke den belastningen i tillegg til alt annet de må stå i. Lavmål i dette desperate forsøket på og renvaske AP!
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Svein Erik Leren · 2 år siden
    Det stemmer at ingen sentrale politikere igangsatte prosessen om fellessykehus. Det var det lokalpolitikere på Nordmøre med eksordfører Øyen i spissen som gjorde. I hvilken rekkefølge dette skjedde er ikke godt å vite, men ifølge Øyen var det han i særdeleshet som klekket strategien. Sykehusmiljøet fungte senere. Det stemmer også at Ingebrigtsen ville diktere plasseringen av sykehuset. Eikrem ble stoppet og da var loddet kastet. Eidsvik pekte på aksen Hjelset-Frei som tilstrekkelig nært Kristiansund uten protester. Når så valget falt på Hjelset blir det bare tåpelig å hevde at forutsetningene ble brutt. Eller mener du virkelig Grødahl, at Eidsvik kun skulle hatt ett lokaliseringsalternativ på Frei, når utgangspunktet var et lokalsykehus for Romsdal på Eikrem?

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse