fbpx
Annonse
Annonse
Arne Grødahl, Kristiansund Arbeiderparti
Ytring
10 september 2021 13:38
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det å påstå det samme flere ganger gjør ikke en feilaktig påstand riktig. Tvert imot. Da nærmer det seg at det ikke er unøyaktighet.

Da Stoltenberg stoppet nedleggelse av føde og akutt i Kristiansund lå det ingen forutsetning om fellessykehus. Det er en direkte løgn.

Prosessen om fellessykehus kom senere. Og ble ikke satt i gang av noen sentrale politikere.

Det som skjedde var at det var stor slitasje blant ansatte på sykehuset i Kristiansund da de levde i en konstant trussel om kutt og nedleggelser. Derfor ønsket de ansatte på sykehuset fellessykehus. Det samme gjalt alle kommunestyrer og politikere på Nordmøre. Det var full oppslutning i alle kommuner på Nordmøre. Uansett hvem som styrte. Det var dette som gjorde at helseminister Strøm Erichsen satte igang utredning om fellessykehus. Samtidig så skal vi også huske at alle på Nordmøre satte betingelser om plassering. Noe som også var forankret i regjeringen. Slik som statssekretær Roger Ingebrigtsen formulerte seg: sykehuset må ligge nært nok Kristiansund. Dette måtte han svare for når saken var i kontroll og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

Så for å oppsummere. Stig Anders Ohrvik er enten i den posisjonen at han ikke kan nok om sykehussaken. Eller så villeder han bevist. Jeg håper virkelig at det siste ikke er tilfelle. Slik Trumpisme vil vi ikke ha i lokalpolitikken.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 17 dager siden
    Er det de ansatte som landet over vil ha færre sykehus og hva har AP gjort for å forhindre dette?Brukerne av sykehusene vil nemlig ikke ha færre. Synes det blir søkt og spesielt at Arne Grødahl gir de ansatte skylden for sykehuskaoset som herjer i Norge. De behøver ikke den belastningen i tillegg til alt annet de må stå i. Lavmål i dette desperate forsøket på og renvaske AP!
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Svein Erik Leren · 17 dager siden
    Det stemmer at ingen sentrale politikere igangsatte prosessen om fellessykehus. Det var det lokalpolitikere på Nordmøre med eksordfører Øyen i spissen som gjorde. I hvilken rekkefølge dette skjedde er ikke godt å vite, men ifølge Øyen var det han i særdeleshet som klekket strategien. Sykehusmiljøet fungte senere. Det stemmer også at Ingebrigtsen ville diktere plasseringen av sykehuset. Eikrem ble stoppet og da var loddet kastet. Eidsvik pekte på aksen Hjelset-Frei som tilstrekkelig nært Kristiansund uten protester. Når så valget falt på Hjelset blir det bare tåpelig å hevde at forutsetningene ble brutt. Eller mener du virkelig Grødahl, at Eidsvik kun skulle hatt ett lokaliseringsalternativ på Frei, når utgangspunktet var et lokalsykehus for Romsdal på Eikrem?
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte