Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg har nyhetene på radioen, og setter kaffen i vrangstrupen da det kommer over eteren: Jonas Gahr Støre inviterer de tre største operatørselskapene i Nordsjøen til møte for å diskutere gass til Europa?

Har mannen gått fullstendig av hengslene? Her har han sittet på gjerdet og fulgt situasjonen i det norske strømmarkedet i snart et år. Norges befolkning går nok en kald vinter i møte med strømpriser som er hinsides enhver fornuft. Ja det er en støtteordning, men, unnskyld meg den er en vits, når vår egen befolkning fryser fordi man ikke har råd til å holde husene sine varme. Det er familier i dette landet som holder et rom varmt i huset, og fortsatt holder strømregninga på å knekke økonomien. Da er det noe feil.

Annonse
Annonse

Men så fort EU antyder en makspris på gass så er det slutt på å følge situasjonen nøye? Da vil man påvirke selskapene til å redusere prisen. Så får man se om han kommer noen vei. Det har da aldri vært snakk om makspris på drivstoffimporten fra EU. Som har resultert i de skyhøye drivstoffprisene.

Selv de som skulle legge ned olje og gass for bare 3 år siden på grunn av klima, skal nå pumpe ut så mye gass som mulig. Til alt overmål ønsker disse at overskuddet skal deles ut til Europa. ER DET AT DE SOM ER VALGT INN TIL Å STYRE LANDET SKAL TENKE MER PÅ EU-BORGERE ENN EGEN BEFOLKNING.

I månedsskifte oktober/november i fjor begynte strømprisene å stige, olje og gassprisene begynte å stige før det. Kanskje litt kynisk å si at krigen kom beleilig, men på langt nær like kynisk som å bruke dette som argument for ikke å løfte fingeren for Norges befolkning. Under påskudd av krigen sitte med henda i fanget og ser husholdninger gå personlig konkurs og bedrifter legges ned i et mye større antall en for et år siden. Det må da være grenser for frekkhetens nådegave.

Annonse
Annonse

Nå må det bli slutt på å følge situasjonen, nå er det vel på tide å handle ikke bare snakke.

INP har vært krystallklare på at det ikke skal eksporteres en Watt før husholdninger og industri har fått dekket sitt behov av billig fornybar vannkraft.

INP er opptatt av at det må bli handling ikke bare ord, men det må tydeligvis et ønske fra EU til for at det handles. Fattigdommen i Norge øker, bedrifter legges ned og befolkningen fryser med DEN situasjonen fortsetter de og følger nøye.

Det er på tide å stemme nytt det er på tide å gi nye aktører tillit. INP er eneste parti i Norge som har vedtektsfestet krav om minst 5 år yrkeserfaring for å ha sentrale verv.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 3 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse