Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Sakchai Lalit / AP
Foto: Sakchai Lalit / AP
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg leser til min store forferdelse at Venstre kan komme til å vedta at det de vil ha kommunal legalisering av cannabis?

Kongeriket Norge har et sett med lover, det gjelder også lovverket som omfatter narkotika.

Så langt jeg kjenner den er det da ikke anledning til lokale tilpassinger. Vi kan ikke ha lokale småkonger som gjør lokale vedtak som strider mot norsk lov.

Et slikt vedtak, selv fra nevnte parti, vil være et skikkelig slag i trynet på de som har kjempet mot dette. De spytter på de ufattelig mange pårørende som ser sine barn/søsken/foreldre forsvinne inn i rusens verden. Det skal være lov å være uenig, derfor er også Møre og Romsdal INP helt klare på at vi ikke støtter noen form for legalisering enten det være seg sentralt eller lokalt.

Møre og Romsdal INP går til valg neste år i samarbeid med Helsepartiet i fylket, med felles valgprogram ønsker vi blant annet å styrke rusarbeidet. Vår opplevelse av dagens situasjon sier oss at vi må satse på forebygging, holdningsskapende, og vi må sikre at rusomsorgen evner å fange opp rusmisbrukere på et så tidlig stadium som mulig. Vi kan ikke vente til rusmisbrukeren er «syk nok» til å få behandling.

Dessverre er det svært mange små behandlingsenheter som er blitt borte og slukt at den sentraliseringspoltikken som også har omfattet rusbehandling. INP er et distriktsvennlig parti, og vi ser at noe må gjøre noe med disse store enhetene som har blitt de siste årene. Det er små enheter som evner best å følge opp pasienten, og gi den tid det er nødvendig for å få de på beina.

Ettervern, som følger opp pasienten over tid, med en nedtrappingsplan, slik at vi i størst mulig grad unngår tilbakefall, må styrkes.

Sammen med styrkingen rusbehandlingen, må vi også styrke det psykiske helsevernet, vi kan ikke bare overlate de pårørende til seg selv. Mange av de pårørende har stått i et helvete i så mange år, de må også tas vare på i etterkant av en rusbehandling.

En legalisering vi styrke det illegale markedet – tenk på den.

Om man er så gale at man legaliserer, så vil det komme i kontrollerte former det er riktig, men det vil bli så dyrt at brukerne trekker til det illegale markedet for der er det ingen arbeidsgiveravgift, merverdiavgift formuesbeskatning av overskuddet etc.

Møre og Romsdal INP vil sloss mot enhver form for ytterligere legalisering av rusmidler ut over de som er legale i dag.

Møre og Romsdal INP vil, om dere gir oss tillit i 2023, gjøre det vi kan for å styrke rusbehandlingen i Møre og Romsdal, som inkluderer forebygging behandling og ettervern.

I dette bildet skal vi også jobbe for et styrket psykiatrisk helsevern. Møre og Romsdal INP – for et levende fylke og et fylke å leve i.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse