Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Sakchai Lalit / AP
Foto: Sakchai Lalit / AP
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg leser til min store forferdelse at Venstre kan komme til å vedta at det de vil ha kommunal legalisering av cannabis?

Kongeriket Norge har et sett med lover, det gjelder også lovverket som omfatter narkotika.

annonse

Så langt jeg kjenner den er det da ikke anledning til lokale tilpassinger. Vi kan ikke ha lokale småkonger som gjør lokale vedtak som strider mot norsk lov.

Et slikt vedtak, selv fra nevnte parti, vil være et skikkelig slag i trynet på de som har kjempet mot dette. De spytter på de ufattelig mange pårørende som ser sine barn/søsken/foreldre forsvinne inn i rusens verden. Det skal være lov å være uenig, derfor er også Møre og Romsdal INP helt klare på at vi ikke støtter noen form for legalisering enten det være seg sentralt eller lokalt.

Møre og Romsdal INP går til valg neste år i samarbeid med Helsepartiet i fylket, med felles valgprogram ønsker vi blant annet å styrke rusarbeidet. Vår opplevelse av dagens situasjon sier oss at vi må satse på forebygging, holdningsskapende, og vi må sikre at rusomsorgen evner å fange opp rusmisbrukere på et så tidlig stadium som mulig. Vi kan ikke vente til rusmisbrukeren er «syk nok» til å få behandling.

Dessverre er det svært mange små behandlingsenheter som er blitt borte og slukt at den sentraliseringspoltikken som også har omfattet rusbehandling. INP er et distriktsvennlig parti, og vi ser at noe må gjøre noe med disse store enhetene som har blitt de siste årene. Det er små enheter som evner best å følge opp pasienten, og gi den tid det er nødvendig for å få de på beina.

Ettervern, som følger opp pasienten over tid, med en nedtrappingsplan, slik at vi i størst mulig grad unngår tilbakefall, må styrkes.

Sammen med styrkingen rusbehandlingen, må vi også styrke det psykiske helsevernet, vi kan ikke bare overlate de pårørende til seg selv. Mange av de pårørende har stått i et helvete i så mange år, de må også tas vare på i etterkant av en rusbehandling.

En legalisering vi styrke det illegale markedet – tenk på den.

Om man er så gale at man legaliserer, så vil det komme i kontrollerte former det er riktig, men det vil bli så dyrt at brukerne trekker til det illegale markedet for der er det ingen arbeidsgiveravgift, merverdiavgift formuesbeskatning av overskuddet etc.

Møre og Romsdal INP vil sloss mot enhver form for ytterligere legalisering av rusmidler ut over de som er legale i dag.

Møre og Romsdal INP vil, om dere gir oss tillit i 2023, gjøre det vi kan for å styrke rusbehandlingen i Møre og Romsdal, som inkluderer forebygging behandling og ettervern.

I dette bildet skal vi også jobbe for et styrket psykiatrisk helsevern. Møre og Romsdal INP – for et levende fylke og et fylke å leve i.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 15 minutter siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøMoroklompen...  Det finnes vel masse info på vegvesen, eller andre instanser som filket,regjering mm... Man må vel bare lete, tenker ...
Anne Mari Sandshamn 17 minutter siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJusst precis.  Realisme... Hvordan hadde det gått med gårdsbrukene, butikkene, bedriftene og ikke minst turismen ute på de små øyene, ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte