Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
17 oktober 2022 09:35
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Henrik Ibsen skrev i Peer Gynt at «Den absolutte fornuft avgikk ved døden i aftes klokken 11». Foruten å være en av de mest kjente og mest spilte dramatikerne i verden, er Henrik Ibsen kjent for samfunnskritisk vinkling i sine litterære verk.

Og samfunnskritikk er også det som ligger bak når jeg parafraserer Ibsen og sier at den absolutte fornuft avgikk ved døden i går klokken 15.

annonse

Håp, tro og tillit er borte

Det som skjedde i går klokken 15, var at barselavdelingen ved sykehuset i Kristiansund stengte. Fødeavdelingen har som kjent vært stengt lenge, men siden stortinget og regjeringen har «hatt en ambisjon» om å åpne fødeavdelingen igjen, har barselavdelingen inntil videre vært åpen i påvente av at fødeavdelingen kan åpne igjen. Det håpet, den troen og den siste resten av tillit som måtte være igjen til helseforetakene og regjeringen forsvant med dette som dugg for høstsolen som vi fikk et lite glimt av i løpet av dagen. Høstsol er kanskje ikke det mest effektive mot dugg, men så var det ikke mye tillit igjen heller.

Jeg har flere ganger henvendt meg direkte til statsråd Ingvild Kjerkol og direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal i innlegg om sykehuset og fødeavdelingen i Kristiansund. Ikke fordi jeg har regnet med å få svar, men fordi det er de som har hatt mulighet til å gjøre noe med de problemene som er påpekt. Nå har flere pekt på det åpenbare og paradoksale misforholdet mellom det statsråden gir uttrykk for i eiermøter, i regjeringsdokumenter, i pressemeldinger og i intervjuer med media, og det som direktøren oppfatter av dette.

Kommuniserer på eget språk

For utenforstående fremstår det som statsråden og direktøren kommuniserer på et eget språk, til forveksling likt vårt eget, men med noen små nyanseforskjeller som gjør at vi andre ikke forstår det samme som de forstår. Noen annen forklaring på at direktøren fortsatt er direktør og at statsråden fortsatt er statsråd er det vanskelig å finne. Stortinget har faktisk vedtatt at fødeavdelingen i Kristiansund skal være åpen, men hverken statsråden eller direktøren ser ut til å bry seg nevneverdig. Fødeavdelingen er faktisk stengt, og nå som barselavdelingen også er stengt, er det et tydelig signal om at det ikke finnes vilje til å åpne igjen.

annonse

Spørsmål til Toppe, Vedum, Lundteigen og Myrvold

Denne gangen velger jeg å henvende meg til noen andre, som det kanskje er mulig å kommunisere med på et felles språk som vi alle behersker. Jeg henvender meg nå til Kjersti Toppe, Trygve Slagsvold Vedum, Per Olaf Lundteigen og Hans Inge Myrvold.

Spørsmålene jeg nå stiller er følgende:

  • Hvor lenge er det aktuelt for Senterpartiet å bli værende i en regjering som fører en annen kurs enn Senterpartiet har gått til valg på?
  • Hvor lenge er det greit å se Senterpartiet stupe på meningsmålingene fordi Arbeiderpartiet har kvelertak på dere?

Vi husker Liv Signe Navarsete og Nordfjordeid. Historien er nå i ferd med å gjenta seg. Det å sitte i regjering sammen med Arbeiderpartiet uten å få gjennomslag for egen politikk er åpenbart selvutslettende.

Hvor lenge skal dere snuse på sperregrensa før dere går ut av regjering?

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte