Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet vil ha mer av det vi har lite av i skolen: Praktisk læring og praktiske ferdigheter. I dag kommer vi med en historisk satsing for å gjøre skolen mer praktisk og variert!

For mange barn og unge forteller at de ikke er motivert og at de kjeder seg på skolen. Det tar vi på alvor, og foreslår nå et kraftfullt løft for praktisk og variert læring for elevene.

I statsbudsjettet vi la frem fredag 5.oktober, vil Arbeiderparti- og Senterparti-regjeringen innføre flere grep for mer praktisk og variert læring. Vi vil innføre:

  • En ny ordning med rentefrie lån (rentekompensasjonsordning) for investeringer i læringsarenaer og større utstyr for en mer praktisk skole. Det vil gi en låneramme på totalt 8 milliarder til kommunene, med 1 milliard i året over åtte år.
  • En ny tilskuddsordning på 127 millioner for praktisk læring
  • Mer etter- og videreutdanning for lærerne i praktiske og estetiske fag.

Vi vet at mange lærere ønsker å jobbe mer praktisk og variert, men opplever at manglende bygg og utstyr er til hinder for det. Det har blitt snakket mye om praktisk skole de siste årene, men det har ikke blitt fulgt opp med handling. Dette er konkrete grep som skal bidra til at skolene blir bedre tilrettelagt for at elevene kan lære på mer praktiske og varierte måter.

Regjeringen har varslet en ny ungdomsmelding om 5.-10.trinn til våren, men allerede nå tas det grep for å gjøre skolen mer praktisk og variert. Den nye rentekompensasjonsordningen er en direkte oppfølging av Hurdalsplattformen hvor Arbeiderpartiet og Senterpartiet varsler en slik ordning som tilrettelegger for praktiske fag og undervisningsmetoder.

Dette er noe både elever, lærere og kommuner har etterspurt lenge. Nå tar vi grep som gir skolene verktøyene til å dra fokus bort fra stadig mer akademisering til en mer praktisk og variert skole. Vi er nødt til å bredde ut skolen, og gi rom for at folk er forskjellige og legge til rette for mer praktisk opplæring. Fordi alle skal med. Og fordi alle trengs.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse