Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Margrethe Harr (Sp) og Ragnhild Male Hartviksen (Ap). Foto: Stortinget
Margrethe Harr (Sp) og Ragnhild Male Hartviksen (Ap). Foto: Stortinget
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Vi tar nå en rekke nye skritt på veien til et bedre tilbud for de barna i landet vårt som trenger det mest.

Barnevernet sammen med sine fellesboliger, institusjoner og fosterhjem er en viktig del av en samlet innsats for barn og unge. Hvert enkelt barn og hver enkelt familie er unik. Derfor skal anbudsprosesser, standardisering og stykkpris, erstattes av mer fleksibilitet og tilpassing til den enkelte. Sammen med et bedre grunnlag for mer tverrfaglig samarbeid, føler vi oss trygge på at de ansatte vil være med oss i denne omleggingen og styrkingen.

Annonse
Annonse

Samarbeidet med de ideelle barnevernsinstitusjonene styrkes, og vi har fått fram en avtale og økte budsjetter som legger et solid grunnlag for det.

Fortsatt venter alt for mange barn på fosterhjem. En egen plan for rekruttering av fosterhjem er jobbet frem, og mye vil dreie seg om å støtte opp om fosterforeldrene. Det er viktig å hindre at barn og unge utsettes for flere flyttinger, og at det sammen med fosterforeldre skapes stabile hjem.

Annonse
Annonse

Et godt barnevern med høy rettssikkerhet og tillit i befolkningen, er av de viktigste bidragene vi som politikere kan bidra med. Å gjøre det riktige krever at vi skaffer oss solid kunnskap om utfordringene, at vi samarbeider med barnevernets organisasjoner, og med ansatte. Barnevernet skal neste år settes godt i stand til å ta i bruk flere statlige og ideelle institusjoner, og slik gi et tilbud til de mest sårbare barna. Omsorgssentrene for enslige mindreårige asylsøkere vil også bli styrket. I tillegg skal flere spesialiserte fosterhjem, sørge for at ventetida på et nytt varig bosted bli kortere.

Selv om samfunnet og kompetente ansatte bidrar og hjelper mange barn og unge, ser vi av og til svikt i svært alvorlige saker. Det er viktig at vi som samfunn lærer av slike hendelser. Derfor har vi nå bestemt oss for å etablere en egen kommisjon, som skal undersøke tilfeller der det offentlige hjelpeapparat svikter i sin håndtering.

Alle disse grepene skal bidra til at barn som sviktes av sine nærmeste skal være trygge på at fellesskapet stiller opp for dem.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse