Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Reserve-Trønder’n
Ytring
16 februar 2018 09:37
Del på Facebook
«Hvis flertallet ønsker at forutsetningene for flytting skal utredes,  må Kristiansund Bystyre,- igjen i demokratiets navn-, fatte vedtak i samsvar med dette, og søke om å få avklart forutsetningene for å forankre Nordmøre i region Trøndelag. Derfor bør NTT stille seg i førersetet og ta initiativ til en underskriftskampanje for å fremme krav om en folkeavstemning.» – mener «Reserve-Trønder'n» i dette leserinnlegget.
«Hvis flertallet ønsker at forutsetningene for flytting skal utredes,  må Kristiansund Bystyre,- igjen i demokratiets navn-, fatte vedtak i samsvar med dette, og søke om å få avklart forutsetningene for å forankre Nordmøre i region Trøndelag. Derfor bør NTT stille seg i førersetet og ta initiativ til en underskriftskampanje for å fremme krav om en folkeavstemning.» – mener «Reserve-Trønder'n» i dette leserinnlegget.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmøre til Trøndelag, NTT, har ett ønske: 

 Å få med seg så mange Nordmørs-kommuner til Trøndelag som mulig!

Dette ønsket må «noen» sende til Fylkesmannen med kopi til Kommunal-departementet. Det virker på mange NTT-tilhengere som om «noen» snakker med «noen» om «noe» som er så hemmelig at ingen skal få vite hva de snakker om. Da er det ikke sikkert at ønsket til NTT-tilhengerne om å få avklart forutsetningene for å forankre Nordmøre i Trøndelag noen gang når andre enn, ja nettopp: «noen». Dette er ikke godt nok! NTT må kreve at «noen» ber om avklaring på en slik måte at Fylkesmannen ikke bare kan lene seg tilbake og si nei! 
Det er bare en «noen» som kan sette makt bak et slikt krav: 
Kommunestyret i Kristiansund! Ikke administrasjonen, men de folkevalgte. For å få Kommunestyret til å bruke den initiativretten §8 i Inndelingsloven gir, må noen kreve at kommunen gjør det. Derfor er forslaget primitivt, men enkelt: Det er Kristiansund kommunes bystyre som må gjøre det! 

Da bør dette skje: 

  •  NTT organiserer umiddelbart en underskriftskampanje med krav om en kommunal folkeavstemning. 5000 underskrifter burde holde, i demokratiets navn! (Internett og Face-book kan teknisk sett sikre rask og effektiv registrering.)

  •  Folkeavstemmingen skal svare på ett spørsmål: 
    «Vil du at Kristiansund Kommune skal søke Fylkesmannen og Kommunaldepartementetom å få avklart forutsetningene for at Kristiansund kan flytte til Trøndelag? JA eller NEI !»
  •  Hvis flertallet ønsker at forutsetningene for flytting skal utredes, 
    må Kristiansund Bystyre,- igjen i demokratiets navn-, fatte vedtak i samsvar med dette, og søke om å få avklart forutsetningene for å forankre Nordmøre i region Trøndelag.
  •  De andre Nordmørs-kommunene får da en enkel jobb: 
    Enten støtter de utredningskravet fra Kristiansund eller så gjør de det ikke. Det burde skille klinten fra hveten.

Det er helt avgjørende å forstå at dette er et krav om en avklaring av forutsetningene for at Kristiansund og andre Nordmørs-kommuner kan flytte til Trøndelag, ikke en beslutning om at det skal skje. For kanskje kommer region Møre og Romsdal på banen med forslag som gjør det verdt å vurdere alternativet? 

Kanskje er det dette «noe»  snakker med «noen» om. Da kommer det jo kanskje til å skje noe, og forhåpentligvis da så raskt at vi ennå har litt styringsfart. Hvis ikke bør NTT sette seg i førersete å gjøre hva de kan for å fremtvinge en avklaring. Det vil være sunt både for de to regionene Trøndelag og Møre og Romsdal, men ikke minst for Nordmøre, men dette haster!!

Et slag i luften?  Kanskje, - men da må «noen» forklare oss alminnelige stemmekveg hvorfor !

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse