Annonse
Annonse
Reserve-Trønder’n
Ytring
18 februar 2018 09:37
"En utredning nå, kan fortsatt gi en viss mulighet til å påvirke regionutfallet før «samfunnsdeigen» stivner. Siden kan det bli for sent. Alt for sent ….." - sier "Reserve-trønder" i dette innlegget.
"En utredning nå, kan fortsatt gi en viss mulighet til å påvirke regionutfallet før «samfunnsdeigen» stivner. Siden kan det bli for sent. Alt for sent ….." - sier "Reserve-trønder" i dette innlegget.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en oppfølging fra forfatter av tidligere leserinnlegg : Et slag i luften? – men likevel!

Hvem tar initiativet ?

Det er helt klart at innbyggerne ihht. §8 i loven har initiativrett til å be om å få grensejustering/
grenseendring utgreid. At en liten gruppe privatpersoner effektivt kan få noe til å skje ved å sende sin henvendelse direkte til Fylkesmannen, er ikke sannsynlig. Henvendelsene kommer i retur med avslag.

Noe annet er det hvis et kommunestyre i en by tvinges til å fatte vedtak av sine egne innbyggere.
Derfor bør NtT organisere underskrifter og fremme krav om en folkeavstemming i Kristiansund. Folkeavstemmingen skal vise om flertallet vil at kommunen skal fremme krav om utredning av grenseendring til Fylkesmannen.

Hvis det ikke blir flertall for at kommunen skal fremme et slikt krav betyr det at folk vil ha det som det er og se tiden an. Hvis det blir flertall, - og det er det god grunn til å tro -, da må partiene vise farge. Enten støtter kommunestyret folkeavstemmingens flertall eller så går det mot. Den stemme-givingen vil bli husket ved kommunevalget i 2019! 

Også nabokommunene må naturlig nok da ta stilling til om de vil støtte et vedtak i Kristiansund om utredning eller fortsatt sitte på gjerdet og telle på knappene.  Dette vil også bli husket høsten 2019!

Staten ønsker sannsynligvis ikke å dele region Møre og Romsdal, men årsaken til Statens valg er uklart, for rasjonelt sett burde det skjedd en deling. Det er nok krefter lenger syd i fylket som har innhentet løfter og garantier om fortsatt evig liv som Norges eneste regionaliserte fylke. Forøvrig er det vanskelig å forstå at det å være liten som kommune er det samme som en fremtid i skyggenes dal mens en fremtid som landets minste region derimot er full av sol og lykke. Skjønn det den som kan.

En utredning nå, kan fortsatt gi en viss mulighet til å påvirke regionutfallet før «samfunnsdeigen» stivner. Siden kan det bli for sent. Alt for sent …..

Reserve-Trønder’n

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte