Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Paul Andreas Hofseth
Ytring
21 september 2018 10:08
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har Møreaksen rett, vil kostnaden for Tautratunnelen med to løp og nødvendig rømning bli omkring 8 mrd.  Avviker antatt kostnad og entreprenørens pris som for Nordøyvegen blir prisen 11-12 mrd. Har en kjenning og fagmann rett, blir beløpet  høyere.

Alt er ekstremt med denne tunnelen.  16 km lang, og med to løp grunnet rømning, blir lengden 32 km.  Rømning skal løses ved tverrsamband mellom løpene, og med 250 meters avstand blir de tallrike.  Dybden blir 354 meter under havet – dvs. lang og dyp.

For å ha en sammenligning, så er Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen til sammen knappe 8 km. Valderøytunnelen er lengst med 4,2 km vs. 3,5 km, men Ellingsøytunnelen er dypest med 144 meter under havet.  Ålesundtunnelene blir små i forhold til giganten.

De store utfordringene for byggeprosjektet er sikkerheten ved brann/rømning, miljø og kostnader. Kuttes kostnader ved 1 vs. 2 løp, rammes sikkerheten.  Miljøkonsekvenser grunnet lang og krevende motbakke er strevsomme, og unnabakken krever motkrefter.

Beregninger utført med maler hentet fra Statens Vegvesen viser daglige driftskostnader omkring  kr 500000.- dyrere enn en alternativ fjordkryssing PR DAG.  En halv million!

Møreaksen har historikk langt tilbake, men med flere navn.  Formålet har hele tiden vært fastlandsforbindelse for Midsund og Aukra – tidligere også for Haram.  Er så Tautratunnelen nødvendig for at de to øykommunene skal få fastlandsforbindelse?  Egentlig ikke, for det er mulig å bygge fastlandsforbindelse både via Midsund til Aukra og motsatt.  Forbindelsen mellom Otrøya og Gossen har tilsynelatende avklart løsning.

Mange mener det kan spares store kostnader med bru fra fastlandet til Gossen, i stedet for Julsundbrua.  Slike forhold må avklares, slik at vi får rede på om fastlandssambandet kan bygges mer enn 10 milliard billigere til ca. 5000 innbyggere i Midsund  og Gossen.

Når det gjelder den nevnte alternative løsningen, så gjenbruker den vegen mellom Digernes og Hjelvika. Vegen er kjent både som E136 og ”Eksportvegen” på folkemunne. Strekningen skal oppgraderes trolig med en kort tunnel på toppen for å ta av litt høyde, og helt sikkert med tilpasning i forhold til Sjøholt sentrum og med krabbefelt på begge sider av fjellet.

Romsdalsaksen fyller ut mellom Hjelvika og Lønset eller Hjelset, trolig førstnevnte. Flytebruer vil gi en oversjøisk løsning som også myke trafikanter kan bruke, og med et stort potensiale knyttet til turisme. En panoramavei som gratis bieffekt.  Løsningen kan du se på romsdalsaksen.no  Videoen og annen informasjon anbefales.

Dropp Tautratunnelen, og slipp heller fram andre nyttige vegprosjekt i fylket .

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse