Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Wiik Sørvik
Ytring
28 november 2018 16:26
Del på Facebook
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Privat
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilsvar til kronikk: Iverksett plan B – like barn leker best, av Steinar Melby, 27. nov 2018.

Plan A, B eller C?

Du har rett i mye av det du skriver Steinar Melby....men jeg har vært der. Jeg meldte meg til tjeneste men velgerne ville ikke ha meg eller det Nordmørslista sto for i valgkampen selv om sykehuset var den viktigste saken.

Vi opplevde fra dag en av å bli motarbeidet av alle «etablerte». Nordmørslista ble hovedfiende av alle fra dag en av og den taktikken vant frem. Det var kampanjer mot oss fra alle partier godt bistått av pressen. Til og med i dag opplever jeg «brønnpisserene» er på plass når jeg uttaler meg om fremtiden. Støttespillerne kjente på presset og falt fra. Kun de modigste stod igjen til slutt. Du falt faktisk fra selv Steinar Melby når jeg ba om din støtte etter at jeg først hadde fått den.

Ingen vonde følelser for det Steinar men det ble nå sånn. Vårt eget amatørskap i Nordmørslista ble også avslørt, der vi i vår naivitet kjempet for «saken» men så ikke taktikkeriet og baksnakkelsene som ridde kampanjen mot oss som en mare. Til og med innad opplevde vi «mytteri» mot demokratiske avgjørelser der det var umulig å samle seg om saken. De «etablertes» kampanjer lyktes og vi ser i dag i hvilke partier «mytteristene» endte opp som medlemmer.

Nordmørslista er der enda som et alternativ selv om jeg har tallet av som den som fronter. Hvorfor skal vi lete etter andre. Hvorfor må vi alltid lete etter noe som ikke er der når det bare er å melde seg til tjeneste for å bli hørt der. Vi er faktisk ved sakens kjerne. Alle leter etter noe «annet» enn det som allerede er der. Vi har Nordmørslista som et alternativ til de etablerte. Hvorfor ikke bruke den som plattform og slutt å lete etter noe nytt?

Å fremme søket etter nye plattformer vil kun medføre at ingen blir sterke nok til å oppnå noe som teller. Men dette er dessverre klampen rundt foten for alt i Kristiansund. Det en har er ikke bra nok en må ha noe nytt, noe bedre. Der tar du feil. Å rope etter en sterk mann eller hærfører er etter min erfaring feil vinkling. Ikke tror jeg mange vil melde seg etter hvordan de så hvordan Nordmørslista ble behandlet.

Hva vi egentlig behøver er velgere som ikke bare prater men som vil stemme for forandring. Mennesker som er villig til å engasjere seg å ta opp kampen mot uretten og engasjere seg i partier. Det holder ikke med å være helt på FB. Neste år er et nytt valg. Det blir ikke mange alternativer utenom de etablerte.

Noen hærfører får du ikke før velgerne skaper en. Det tviler jeg på skjer. Mitt hjertesukk er egentlig at ingen ønsker endring på Nordmøre men de elsker å snakke om det med utestemme inntil de står foran valgurnene. Da er alt som før.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse