Annonse
Annonse
Sigve Torland, 3. kandidat, Rødt Kristiansund
Sigve Torland, 3. kandidat, Rødt Kristiansund

Når Rødt Kristiansund sier det er det ikke fordi vi vil fjerne rådmannen eller at vi mener at han gjør en dårlig jobb.

Det vi mener er at når rådmannen og hans stab er så dyktige i sine jobber som de er, så må vi politikere bli like dyktige, eller bedre, for å unngå at det blir slagside i alle avgjørelser som tas.

Det er politikerne som skal stake ut kursen for skuta Kristiansund. Rådmannen står ved roret og har et kart han skal følge. Ordføreren er kaptein på skuta.

Dette må gjenspeiles i alle avgjørelser og i alle veivalg Kristiansund kommune tar. Skal dette bli realisert må ordføreren, hvem det nå enn måtte være, ha et så sterkt og godt lag med seg som mulig. Det krever dyktige politikere.

Det krever også at politikerne begynner å stille krav, nye krav, til administrasjonen i kommunen, altså til rådmannen og hans stab.

Det må kreves god forberedelsestid på saksdokument. Det må kreves at sakspapirene begrenses slik at politikerne får mulighet til å sette seg godt nok inn i sakene de skal være med å avgjøre. Å lese over 500 sider på under ei uke er langt over av hva som er gjennomførbart.

Når administrasjonen ikke gir politikerne god nok mulighet til å sette seg inn i sakene blir avgjørelsen ofte at man følger rådmannens innstilling, noe som igjen gir et inntrykk av at rådmannen, om ikke alltid, så ofte, får det som han vil.

Rådmann framstår som sterk og dominerende. Kommunestyret framstår som nikkedukker for rådmannen/staben.

Dette ønsker Rødt Kristiansund å bidra til at endres. De folkevalgte politikerne må være på høyde med, eller over, nivået på administrasjonen. Dersom vi greier å være det, vil det bli politikerne som setter dagsorden, og rådmannen og hans stab som utfører denne.

Sigve Torland
3. kandidat, Rødt Kristiansund

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte