Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Sigve Lorås Torland
Ytring
06 september 2019 11:32
Del på Facebook
Sigve Torland, 3. kandidat, Rødt Kristiansund
Sigve Torland, 3. kandidat, Rødt Kristiansund
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ok, jeg skal være helt ærlig her. Når jeg først leste om bevilgningene til nytt kulturhus i Kristiansund begynte hodet mitt å spinne.

Valgflesk fra Venstre for å forsøke å berge stumpene? Kanskje, men spiller det egentlig noen rolle? Bevilgningen er jo reell, og det er bra. Overraskende, men bra.

Så var det matematikken.
150 + 150 = 300.
700 - 300 = 400.
Dvs en egeninnsats fra Kristiansund på 400 millioner. Mye penger? Ja, men spredt over tid kanskje ikke så mye? Kanskje det er gjennomtenkt med tanke på inntekt og regnskap?

Så er det usikkerhetsmomenter som introduseres. Bevilgningen forutsetter at fylkeskommunen også bevilger 150 millioner. Er det reelt? Har fylkeskommunen de pengene klare?
For, dersom fylkeskommunen ikke har disse 150 millionene, så regner jeg med at noen i regjeringa vet det, og da blir jo dette et løfte de slipper å realisere. Altså et fint og hyggelig løfte til Kristiansund, men et løfte de slipper å innfri i all den grad fylkeskommunen ikke bidrar med 150 millioner. Det må være lov å undre.

Eller kanskje den bevilgningen også er på plass? Da kan man i alle fall se langt etter en debatt om å knytte seg til Trønderlag. For begynner man å se nordover, ja da forsvinner bevilgningen fra fylkeskommunen, og vipps så er pengene fra regjeringa også borte. Ett nytt usikkerhetsmoment der da altså.

Men. Når usikkerhetene og spørsmålene er lagt på bordet må man jo også se på det positive. Kulturbyen Kristiansund får et enormt løft dersom dette realiseres. Sentrum får et vissuelt løft som det absolutt er behov for dersom gamle Langveien ungdomsskole og Folkets Hus, som begge må kunne sies å være bygningsmessige relikvier i fritt forfall, rives til fordel for nytt opera og kulturhus.

Kulturskolen kommer til sentrum og får nye flotte lokaler. Biblioteket oppgraderes. Museet får nye lokaler, og dermed kan blant annet skateparken i Vågen få stå i fred.

Kanskje vi kan få et yrende teaterliv til byen også? Kongens Plass kan bli levende igjen. Bare det i seg selv er positivt om du spør meg.

Sett i sammenheng med kulturlivets «ballbinge» Kulturfabrikken, kan jo et nytt opera og kulturhus være en flaggborg for det kulturelle Kristiansund, både lokalt og nasjonalt. Jeg har litt trua jeg altså. Men all den trua jeg har kan uansett ikke finansiere dette.

Så spørsmålene består. Er dette reelt, eller er det en nøye gjennomtenkt fiksjon for å redde stumpene rett før valget? Jeg håper det er reelt, jeg frykter det fortsatt er så mange usikkerhetsmoment her at korthuset faller sammen rett etter valget.

Ja ja. Det var noen betraktninger om kulturhus.

Men du, om du leste helt hit. Gå til Sevicetorget og stem. Stem gjerne på Rødt, stem gjerne slik at jeg får plass i bystyret, da skal jeg i alle fall sørge for at mine spørsmål blir besvart. Det kan jeg love, for det løftet koster ingen penger.

Sigve Torland
3. kandidat, Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 3 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse