Annonse
Annonse

Hvor er dere nordmøringer??

215809 191127474265208 7928284 nGeir A. Stenseth, fylkestingsrepsesentant i Møre og Romsdal, FrP. Foto: PrivatNår det for et par år siden kom forslag om at all mattilberedning skulle samles på det nye sykehuset i Molde, og at kjøkkenet skulle legges ned ved Ålesund og Volda Sykehus, ble det en kraftig reaksjon fra sunnmøringene. En aksjonsgruppe tok tak i saken, og tusenvis av underskrifter ble samlet inn. Resultatet ble at helseforetaket ikke turete annet enn å skrinlegge hele forslaget.

Å få matlukten tilbake på landets sykehjem er blitt en kampsak for regjeringen. Saken har stor støtte i andre partier. Mange kommunestyrer ønsker å gå tilbake på tidligere vedtak om å lage all mat på store sentralkjøkken, for så å sende den ut til ett eller flere sykehjem derfra.

Regjeringen har etablert et eget tilskudd til kommuner som ønsker å renovere, bygge eller etablere kjøkken på eksisterende sykehjem og i omsorgsboliger. Sammen med tilskuddet får kommunene også momskompensasjon og dermed dekker staten 60 prosent av kostnaden.

Sett i lys av disse klare signalene fra myndighetene, så er det utrolige at helseforetaket foreslår å legge ned kjøkkenet på Kristiansund sykehus. Er målet å sakte men sikkert utarme Kristiansund sykehus så er de godt i gang!

«Nasjonens skjebne avhenger av måten de ernærer seg på» Anthelme Brilliant-Savarin

Geir A. Stenseth
Fylkestingsrepresentant for FrP  i Møre og Romsdal

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte