fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjonsfoto: Romsdalsaksen
Illustrasjonsfoto: Romsdalsaksen

Drøye 11500 har signert krav om utredning av Romsdalsaksen. Jeg var nr. 2425 i rekken, og signerte på selveste kvinnedagen i 2017 – ca. 3 måneder etter at den nye oversjøiske løsningen og selskapet Romsdalsaksen AS ble etablert. 8. mars i 2018 hadde antallet økt til ca 5200, i 2019 til ca. 7000, og ved årets kvinnedag drøye 11500 - 10743 elektronisk registrert, og ca 800 manuelt.

De to FB-sidene «Møre uten Møreaksen» (Molde) og RA/Sekkfast (Vestnes) har til sammen drøye 8800 medlemmer, mens antallet på samme tid i 2019 var 7143. Oppsittere på Fannestranda har i tillegg en langt nyere FB-side med drøye 2000 medlemmer. Dette illustrerer økende engasjement også på de såkalte sosiale medier.

Det kan ikke hevdes at samtlige på nevnte sider er tilhengere av Romsdalsaksen sin løsning, men det kan hevdes at med svært få unntak at medlemmene er mot Møreaksen sin løsning av en eller annen grunn. De få nevnte uttak er de som protesterer mot protestantene, og de må da være minst like spesielle som vi ihuga tilhengere av RA?

Foruten de åpenbare fordelene med en oversjøisk løsning, er RA-tilhengerne sterk i troen på at store penger kan spares. Utfordringen er å bevise det. En fair utredning vil gi svar.

Det naturlige må være til sist å lage et oppsett med delstrekninger og et sammendrag som folk flest kan forstå og ha tillit til – løsning, beskrivelse, kvaliteter, miljø. sikkerhet, andre relevante forhold, samt grundig vurderte kostnader for bygging og drift. Pr dato er vi ikke i en slik situasjon, og ville det ikke vært naturlig med et slikt oppsett før den endelige tosifrede milliardinvesteringen foretas?

Tidligere aksjoner som HR sin analyse knyttet til samfunnsnytte, og gallupen Sentio gjennomførte om oversjøisk versus undersjøisk kryssing ga gode svar til fordel for RA. Samspillet med E136 ble svært utslagsgivende i førstnevnte rapport. Nå er vi i gang på nytt med ny innsamlingsaksjon for å skaffe mer relevant dokumentasjon. Tiden er ikke vår venn, men håpet er selvsagt å kunne samle inn det sekssifrede beløpet i tide.

Detaljer finner du på romsdalsaksen.no. Når du først er på siden, kan du studere andre detaljer, se filmen eller kanskje signere krav om utredning av Romsdalsaksen?

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte