Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Tema
NTB
06 august 2020 13:00
Del på Facebook
HETT: Chilikrydrede kyllingspyd med rød linsekarri gir sterke smaker som utfyller hverandre godt. Vil du ha en vegetarisk variant, kan du bytte ut kyllingen med for eksempel sopp eller blomkål. Foto: Tore Meek
HETT: Chilikrydrede kyllingspyd med rød linsekarri gir sterke smaker som utfyller hverandre godt. Vil du ha en vegetarisk variant, kan du bytte ut kyllingen med for eksempel sopp eller blomkål. Foto: Tore Meek

Indisk mat fra bunnen av er tidkrevende. Denne varianten er raskere – men nesten like god.

Indisk mat er blant favorittene mine å lage hjemme. Å lage karrier fra bunnen av, å marinere og bygge opp smakene og intensiteten, er fryktelig moro. Jeg kan det på ingen måte, i hvert fall ikke på den autentiske måten, men min variant smaker også skikkelig godt.

Det er vanskelig, og ikke minst tidkrevende, å gjenskape det virkelig autentiske indiske kjøkkenet. Det er utrolig mange ingredienser og krydder. I tillegg skal kjøttet gjerne marineres i ett døgn, helst i kjernemelk eller yoghurt. Det bidrar til å mørne kjøttet ytterligere, og lager en god stekeskorpe ved at proteinene i melkeproduktene blir karamelliserte. Den søte og smakfulle karamelliseringen supplerer den ellers krydrede kyllingen godt. Aller best blir resultatet hvis man har en tandooriovn å steke kyllingen i.

Men som sagt blir min hjemmeversjon litt enklere - med litt færre ingredienser, litt flere ferdige karriprodukter og vesentlig kortere marineringstid. Velsmakende blir det likevel. Denne retten har potente, sterke smaker som utfyller hverandre usedvanlig godt. Det er kanskje derfor det indiske kjøkkenet er så bra på vegetarisk mat: Smakene er så rike at man ikke savner smaken av animalske proteiner. Denne retten kan lages helt vegetarisk ved å bytte ut kyllingen på spydet med for eksempel sopp. En helbakt, marinert blomkål er også et godt alternativ.

Rød linsekarri med kyllingspyd og pisket yoghurt

Ingredienser (2 personer)

1 kyllingfilet eller lår uten bein
0,5 ts piment d'espelette eller litt kajennepepper
1 ss knuste korianderfrø
1 ss rapsolje
1 boks røde linser
1 boks kokosmelk
1 tommelstor bit fersk ingefær
4 fedd hvitløk
1 ss rød karripasta
0,5 kepaløk
1 liten gulrot
1 stangselleri
1 potet
4 ss yoghurt
1 lime
Salt og kajennepepper

Framgangsmåte

Bland knuste korianderfrø med chilipulver og rapsolje. Kutt kyllingen og tre den på spyd. Pensle godt med oljen og krydderet, strø på litt salt, og la det stå på kjøkkenbenken til linsene er ferdig og kyllingen kan stekes.

Kutt alle grønnsakene i små terninger, ingefæren rives på rivjern. Stek løk, grønnsaker og ingefær i en dyp kjele til grønnsakene er møre, men ikke så lenge at de tar farge. Ha på karripastaen, og fres i 2–3 minutter. Tilsett skylte linser og kokosmelk, og kok det sammen i 5–6 minutter.

Kjøre linsekarrien glatt i en blender eller med en stavmikser, smak til med salt, cayennepepper og eventuelt litt limesaft.

Stek spydene eller grill de hardt på begge sider. Steketiden avhenger av tykkelsen, sjekk gjerne på ett av spydene om kyllingen er ferdigstekt.

Pisk sammen matyoghurt med litt salt og limesaft, og server sammen med karri og kylling. Kan også serveres med litt ris eller nanbrød.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse