fbpx
Annonse
Annonse
PREMIUM-SUKSESS: Audi e-tron var Norges mest populære bil i 2020, og det er første gang en stor SUV kaprer topplasseringen. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
PREMIUM-SUKSESS: Audi e-tron var Norges mest populære bil i 2020, og det er første gang en stor SUV kaprer topplasseringen. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Bilsalget i 2020 var svært varierende gjennom året, fra en pandemistille vår til rekordsalg i desember.

Gjennom 2020 ble det registrert 141.412 nye personbiler i Norge ifølge statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Det er 0,7 prosent mindre enn året før.

– Det ble slett ikke så ille som det så ut tidligere på året, sa Øyvind Solberg Thorsen, direktør i OFV, under en digital presentasjon nylig.

Året startet omtrent som 2019, men da pandemien traff i mars, gikk tallene rett ned. Det tok noen måneder før pilene pekte oppover. Logistikkproblemer og nedstengte fabrikker gjorde at tilgangen på biler var begrenset.

Utover høsten økte nybilregistreringene kraftig, både på grunn av etterslepet fra våren og flere nye bilmodeller, særlig elbiler.

– Det endte med historisk høye tall i desember, sa Thorsen.

Rekorder

20.054 biler i desember 2020 er nær det doble av samme måned i 2019. Til sammenligning var tallene for april 2020 rett under 7500 biler, og i mai ble snaut 8000 solgt.

I desember ble det også satt en rekord til, med en elbilandel på 67 prosent. Totalt for hele 2020 var også elbilandelen større enn noen gang, med 54 prosent. Det er 12 prosent høyere enn året før. Går man tilbake til 2015, var 17 prosent av de nye personbilene elektriske.

Audi e-tron ble en ganske suveren bestselger i 2020, med 9227 biler, fulgt av Tesla Model 3 og Volkswagen ID.3. Blant de 20 mest populære bilmodellene var det kun én som bare leveres med diesel- eller bensinmotor, nemlig Skoda Octavia. Den havnet på en 19. plass.

Mest populære bilmerke i fjor ble Volkswagen, foran Toyota og Audi.

Thorsen fortalte at deres prognoser anslår at det blir registrert 146.600 nye biler i 2021.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte