fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
11 juli 2021 19:30
STOR TRAFIKK: Bilhavna i Drammen har tatt imot mange biler i juni, som har blitt levert ut til rekordmange kunder.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
STOR TRAFIKK: Bilhavna i Drammen har tatt imot mange biler i juni, som har blitt levert ut til rekordmange kunder.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Det ble satt leveringsrekord for nye personbiler i juni.

Aldri tidligere har det blitt registrert så mange nye personbiler i juni som i år. Hele 20.392 nye biler ble registrert, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Den tidligere rekorden, fra så langt tilbake som 1977, var på 16.415 biler og ble altså grundig slått.

– Vi har sett samme tendens de siste årene, at salgs- og registreringstakten på nye personbiler øker kraftig de siste ti dagene før sommerferien. Første halvår i 2021 har en ganske sterk økning, og mange har opplagt gledet seg til å få ny bil. Det blir spennende å se utviklingen i andre halvår, sier Øyvind Solberg Thorsen, direktør i OFV, i en pressemelding.

Det er totalt 83.930 førstegangsregistrerte nye personbiler i første halvår i 2021, noe som er langt unna noen rekord. Høyeste noterte tall for denne perioden er 101.646 biler i 1986. Tilsvarende tall for første halvår 2020 - en tid som var sterkt preget av koronanedstengning - var 59.227 biler.

Priskutt gir høyt salg

Tesla Model 3 er den klart mest leverte modellen så langt i år med 6270 biler, godt hjulpet av et høyt antall leveringer i juni. Tesla kuttet kraftig i prisen i april, noe som gjorde Model 3 Standard Range Plus 80.000 kroner rimeligere enn for ett år siden. Nå koster den 350.000 kroner.

– For andre kvartal samlet var omtrent en tredel av nye Teslaer innstegsmodellen Model 3 Standard Range Plus. Dette utgjør for øvrig nesten en dobling av Standard Range Plus-bestanden på norske veier, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef hos Tesla.

83 prosent av de nye personbilene i 2021 er ladbare. 57 prosent av disse er elbiler, mens 24,4 prosent er ladehybrider. I juni var elbilandelen 65 prosent, noe som er mer enn 20 prosentpoeng høyere enn samme måned i fjor.

– Dermed går juni 2021 inn i historien som den foreløpig nest beste elbilmåneden noensinne, like bak rekorden på 66,7 prosent fra desember 2020, sier Ståle Frydenlund, seniorrådgiver og testansvarlig i Elbilforeningen.

Salget av nye diesel- og bensinbiler utgjør cirka 10 prosent til sammen, mens bensinhybrider som ikke er ladbare, har 7 prosent av nybilsalget hittil i år.

Det største merket så langt i år er Toyota, som i all hovedsak selger slike bensinhybrider. De har levert ut 9580 biler.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte