fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
26 september 2021 19:30
LADING: Laderne trenger ikke å være så kraftige hvis bilen skal stå over natta. Her er en destinasjonslader ved Bårdshaug hotell ved Orkanger. Foto: Lina Støen
LADING: Laderne trenger ikke å være så kraftige hvis bilen skal stå over natta. Her er en destinasjonslader ved Bårdshaug hotell ved Orkanger. Foto: Lina Støen

Mange overnattingssteder mangler lademuligheter for elbil. Det kan få folk til å kjøre forbi, mener Elbilforeningen.

Elbilforeningen har gjort en undersøkelse blant folk som var på ferie med elbil i sommer. Der kom det – ikke overraskende – fram at åtte av ti ønsker å lade der de skal overnatte eller besøke, såkalt destinasjonslading.

– Inntrykket er at stadig flere legger vekt på å tilby lading ved hoteller og overnattingssteder, men at det fortsatt er veldig mange som ikke har det på plass. For elbilister kan dette avgjøre hvilket hotell eller sted man faktisk velger, sier Christina Bu, generalsekretær i elbilforeningen.

I sommer ble det norgesferie for mange som ellers drar utenlands. Undersøkelsen viser at Innlandet, Vestland og Viken var fylkene flest elbilister ferierte i, og at 98 prosent benyttet seg av hurtiglading på veien. Som i fjor var det mange som opplevde å stå i kø for å lade: 72 prosent av de spurte hadde opplevd ladekø, og sju av ti kom til en lader som ikke virket.

– En av de største utfordringene knyttet til hurtig- og lynlading er at det fort blir køer på typiske utfartshelger og i ferier. Om folk kan lade over natta der de skal, slipper de flere ladestopp på veien. Det er derfor ikke vanskelig å forstå at 8 av 10 svarer at de ville ladet på turistdestinasjoner dersom tilbudet var der.

Så langt i år har mer enn 60 prosent av alle nye personbiler i Norge vært elektriske, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Dette er en stor økning fra fjoråret.

– Veksten av elbiler på norske veier er formidabel. Når brukt-elbilsalget skyter fart, og målet om kun nullutslippsbiler i nybilsalget er nådd, vil ladetilgang være en viktig premiss for valg av feriemål, sier Bu.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte