Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
26 september 2021 19:30
Del på Facebook
LADING: Laderne trenger ikke å være så kraftige hvis bilen skal stå over natta. Her er en destinasjonslader ved Bårdshaug hotell ved Orkanger. Foto: Lina Støen
LADING: Laderne trenger ikke å være så kraftige hvis bilen skal stå over natta. Her er en destinasjonslader ved Bårdshaug hotell ved Orkanger. Foto: Lina Støen

Mange overnattingssteder mangler lademuligheter for elbil. Det kan få folk til å kjøre forbi, mener Elbilforeningen.

Elbilforeningen har gjort en undersøkelse blant folk som var på ferie med elbil i sommer. Der kom det – ikke overraskende – fram at åtte av ti ønsker å lade der de skal overnatte eller besøke, såkalt destinasjonslading.

– Inntrykket er at stadig flere legger vekt på å tilby lading ved hoteller og overnattingssteder, men at det fortsatt er veldig mange som ikke har det på plass. For elbilister kan dette avgjøre hvilket hotell eller sted man faktisk velger, sier Christina Bu, generalsekretær i elbilforeningen.

I sommer ble det norgesferie for mange som ellers drar utenlands. Undersøkelsen viser at Innlandet, Vestland og Viken var fylkene flest elbilister ferierte i, og at 98 prosent benyttet seg av hurtiglading på veien. Som i fjor var det mange som opplevde å stå i kø for å lade: 72 prosent av de spurte hadde opplevd ladekø, og sju av ti kom til en lader som ikke virket.

– En av de største utfordringene knyttet til hurtig- og lynlading er at det fort blir køer på typiske utfartshelger og i ferier. Om folk kan lade over natta der de skal, slipper de flere ladestopp på veien. Det er derfor ikke vanskelig å forstå at 8 av 10 svarer at de ville ladet på turistdestinasjoner dersom tilbudet var der.

Så langt i år har mer enn 60 prosent av alle nye personbiler i Norge vært elektriske, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Dette er en stor økning fra fjoråret.

– Veksten av elbiler på norske veier er formidabel. Når brukt-elbilsalget skyter fart, og målet om kun nullutslippsbiler i nybilsalget er nådd, vil ladetilgang være en viktig premiss for valg av feriemål, sier Bu.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse