Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
06 mars 2022 19:30
Del på Facebook
SELGER FORTSATT: Volkswagen Golf har i mange år vært en bestselger i Europa. Selv om salgstallene faller, holder den seg fortsatt på topp. Foto: Produsenten
SELGER FORTSATT: Volkswagen Golf har i mange år vært en bestselger i Europa. Selv om salgstallene faller, holder den seg fortsatt på topp. Foto: Produsenten

I fjor var bilsalget i Europa på sitt laveste siden 1985. En gammel kjenning tronet på toppen.

Tall fra analysebyrået Jato Dynamics viser at det ble solgt 11,75 millioner biler i Europa i 2021. Vi må faktisk helt tilbake til 1985 for å finne et like lavt volum. Fjorårets svake salgstall kommer som en følge av pandemien og delemangel. Særlig har det vært knapphet på mikrobrikker.

– Den pågående usikkerheten rundt covid-19-pandemien, ved siden av den vedvarende mangelen på mikrobrikker, skapte «den perfekte stormen» for produsentene og underleverandørene i fjor, sier Felipe Munoz, analytiker hos Jato Dynamics, til Auto Car.

I totalantallet for solgte biler finner man også et område med vekst, nemlig blant nullutslippsbilene. Jato regner med at det i 2022 for første gang vil bli solgt flere elbiler enn dieselbiler i Europa.

Elbiler

– I store deler av 2021 var det lettere å få tak i elbiler enn bensinbiler, takket være kortere ventetid, som igjen kommer av at mange land har gode insentiver ved kjøp av elbil, sier Munoz.

Likevel er det et stykke igjen før elbilene havner øverst på salgslistene for et samlet Europa. Som så mange ganger før var det Volkswagen Golf som var mest solgt, til tross for en ganske solid nedgang på 20 prosent sammenlignet med 2020. Sammenligner man med 2019, har Golf-salget sunket med hele 50 prosent.

Totalt ble det solgt 205.405 Volkswagen Golf i 2021. På andreplass kom Peugeot 208 med 196.869 biler, fulgt av Dacia Sandero med 196.729 biler.

Den mest populære elbilen i Europa i fjor var Tesla Model 3 med 141.429 solgte eksemplarer, en vekst på 64 prosent sammenlignet med 2020. Model 3 var med det den 17. mest solgte bilmodellen.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse