Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Tema
NTB
10 juli 2022 19:30
Del på Facebook
SUVEREN: Tesla Model Y er den klart mest populære nybilen i Norge hittil i år, og Tesla er også det største merket. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
SUVEREN: Tesla Model Y er den klart mest populære nybilen i Norge hittil i år, og Tesla er også det største merket. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Listen over de mest leverte nybilene hittil i år er full av elektriske biler, med SUV-ene på topp.

Elektriske SUV-er dominerer Opplysningsrådet for veitrafikkens (OFV) liste over nybilregistreringer første halvår i år. De fem første plassene tilhører slike biler, med Tesla Model Y rimelig suverent på topp med 6130 biler.

Annonse
Annonse

Volkswagen ID. 4 ligger på andreplass med 4311 biler og BMWs store SUV iX er på tredje med 2739 biler. Deretter følger Skoda Enyaq og Audi Q4 e-tron.

Alle de ti mest populære bilmodellene er elektriske.

– Det blir stadig mer åpenbart at norske nybilkjøpere vil ha elbil, og stort sett det. Da skal det helst være en SUV, gjerne i det segmentet som kalles mellomklassen, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV i en pressemelding.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Totalt er det levert 68.505 biler i løpet av første halvår, noe som er hele 18 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Leveringstrøbbel, chip-mangel, krig og logistikkproblemer har gjort at mange kunder ikke har fått sine biler i år.

Normalt år

– Nybilsalget etter første halvår ligner mer på «normale» år. Tatt i betraktning alle vanskeligheter som vi vet har påvirket både bilproduksjon, bestillinger og utleveringer, så er vi kanskje mer på normalen nå, sier direktør Solberg Thorsen i OFV.

I fjor ble det levert 176.276 nye personbiler, tidenes høyeste tall. Solberg Thorsen tror 2022 vil ende på 140.000 til 150.000 nye biler.

Det som øker kraftig, er elbilandelen. Den er så langt i år på 79 prosent, mot 57 prosent på samme tid i fjor. Det blir færre av alle de andre drivlinjene, og særlig av plugin hybrid bensinbiler. Det ble registret 6101 slike biler i første halvår, en nedgang på 70 prosent.

Når det gjelder merker, er Tesla på topp her også, med en markedsandel på nær 12 prosent. De følges av Volkswagen og BMW.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse