Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
12 mai 2020 22:02
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

backstab ap ksu 1280 16 9Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Dolken i ryggen og sviket fra Arbeiderpartiet er et faktum. Kampen fortsetter, man må ha tro og stålvilje på at såret kan leges og at kjerringa kan reises. Oppgaven er formidabel. Illustrasjon: Studio400

Arbeiderpartiet fikk i dag muligheten til å varig berge fødetilbud og sykehus for Nordmøringene. Selv om voteringen ikke ble utført i kveld, gjorde Ingvil Kjerkol, Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann, det klart at de ikke kom til å stemme for vedtaket som ville sikre fødeavdeling i Kristiansund og på Nordmøre også etter at Hjelset ble bygget. Til tross for mange henvendelser og sterkt engasjement fra berørt befolkning, Bunadsgeriljaen, lokalpolitikere og fra egne lokallagsmedlemmer.

Dette oppfattes som et sterkt svik mot vår befolkning, en befolkning som har bidratt sterkt positivt til Arbeiderpartiets valgresultater valg etter valg. I Kristiansund spesielt men også resten av Nordmøre, har velgerne trofast stemt Arbeiderpartiet, uavhengig av hvordan ståa har vært i resten av landet.

Denne gangen gikk partiet for langt

Mange har uttrykt og sier fortsatt at partiets velgere stemmer Ap til neste valg uansett, selv om de er forbannet i dag og den nærmeste tiden. Det er glemt til valget og folket stemmer som de alltid har gjort uansett.

Men denne gangen gikk partiet for langt. De har effektivt gitt velgerne bevis på at lokallag og fylkeslag ikke har noe de skulle sagt til og med i en så bokstavelig talt livsviktig sak.

  • De har bevist at de i opposisjon er mer enig med den sittende regjering og med helsebyråkratene enn å være ombudsmenn for eget folk og velgere.
  • De har bevist at de ikke fortjener noen velgeres tillit, fremstår svært splittet og i utakt med folket og overhodet ikke fremstår som noe styringsparti.
  • De har bevist at folket i Kristiansund og på Nordmøre anses som mindreverdige innbyggere i det norske samfunn.
  • De har bevist at det ikke nytter å stemme på gode lokale Ap-politikere, da de ikke blir hørt på av sentrale politikere i partiet.
  • De har bevist at Kristiansund og Nordmøre aldri bør bli noen Ap-bastion igjen, inntil partiet endrer totalt den distriktsfiendtlige sentraliseringpolitikken som partiet nå effektivt står sammen med den blå-blåregjeringen om.
  • De har bevist hvorfor denne dagen ikke må glemmes og at velgerne jevnlig bør bli minnet på om hvorfor de ikke bør stemmet dette partiet ved neste valg, inntil partiet igjen finner tilbake til sine røtter.

Hva nå Arbeiderpartiet i Kristiansund og på Nordmøre?

Vil dette vedtaket den 12. mai 2020 føre til at:

  • det blir flere uavhengige representanter i bystyret i Kristiansund?
  • det blir flere uavhengige representanter i andre kommuner på Nordmøre?
  • medlemmer av Arbeiderpartiets lokallag melder seg ut av partiet?
  • hele lokallag av Arbeiderpartiet på Nordmøre legges ned?

Vi har forståelse for at utmeldelser selvfølgelig involverer personlige preferanser, overbevisninger, følelser,  posisjoner samt egne partimessige fremtidsutsikter og partipolitiske karrierer som er opparbeidet og investert i gjennom flere år med aktiv lokalpolitisk dugnad. Men er man villig til å fortsette med dette når en øyensynlig har så lite påvirkningskraft i systemet og følgelig politisk gjennomføringsevne? 

Jeg håper dere skjønner risikoen for at mange av velgerne ikke vil gi dere noen tillit som medlemmer av Arbeiderpartiet etter dette. Da dere har bevist at dere ikke når igjennom hos sentrale politikere i en så viktig sak, hvordan kan dere forsvare eller agitere for at dere fremtidig får til noe som helst? Og hvordan har dere tenkt å drive valgkamp med et slikt bakteppe?

Denne dagen kommer for mange til å gå inn i historien som den dagen Arbeiderpartiet dolket Kristiansund og Nordmøre i ryggen.

Det håper jeg aldri glemmes og at partiet blir påminnet dette inntil dagens ledelse sentralt er skiftet ut og partiet finner tilbake til sine røtter. Dette partiet har mistet totalt kontakten med sine velgere og lokallag. Stalltips: Jonas Gahr Støre, du blir aldri statsminister i Norge.

 Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Dolken i ryggen og sviket fra Arbeiderpartiet er et faktum. Kampen fortsetter, man må ha tro og stålvilje på at såret kan leges og at kjerringa kan reises. Oppgaven er formidabel. Illustrasjon: Studio400

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse