Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Christina Fjeldavli
Kronikk
28 august 2020 16:57
Del på Facebook
Tegning: Christina Fjeldavli
Tegning: Christina Fjeldavli
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kjære Bubo Bubo!

Storesøster ser deg. Du tror kanskje at jeg ikke ser deg, fordi jeg aldri responderer på dine mer og mer desperate utfall. Tro meg: Jeg ser deg. Og hva bedre er: Jeg har noe til deg. Du skal få det gratis, som en gave.

For å opprettholde bildet av meg selv som vennlig og avbalansert, åpner jeg dette brevet med det konvensjonelle “Kjære”, og det kan da heller ikke være tvil om at jeg elsker den du kan bli. Selv om du er en pain in the ass noen ganger, så elsker jeg deg, og jeg har en plan for livet ditt. Alt er nedtegnet i min syvende sans.

Du sukker? Hm, vel, det var kanskje litt synd på deg våren 2019, da TrønderEnergi og Stadtwerke München valset ned reirplassen din på Frøya, men det nytter ikke å syte og klage resten av livet over massakrerte familiemedlemmer og ødelagt reir. Du og din familie burde sett dette komme. Tross alt har vi politikere messet i vei om det grønne skiftet en god stund nå. At en vill hubro aldri kan bli bærekraftig, sier seg selv. Det er jo også nettopp derfor du må genmanipuleres, fullvaksineres og temmes. Jeg har en plan for deg. Stol på meg, Bubo Bubo.

Du slåss ikke bare for Frøya, sier du. Du vil ha rettferdighet også for Haramsfjellet, Vesterfjellan og Tysvær. Hvem tror du at du er, egentlig? Du er vel klar over at du ikke engang har fast opphold? Dere hubroer har ingen rettigheter i dette landet, om dere er aldri så mye rødlista. Ikke er du mindreårig heller, som du forsøkte deg med på Trandum i forrige uke. Testosteronnivået ditt er altfor høyt, og det burde du selv forstå. Dere ugler skal jo liksom være så kloke.

Du påstår at Haramsfjellet fortjener vern fordi det er et fuglereservat der, og fordi det er en viktig trekk-korridor for fugler. Du klager over at Hans Petter Thue to ganger har blitt arrestert av Politiet på sin egen eiendom, fordi han sperrer veien for Zephyrs samarbeidspartner Stangeland. Joda, det stemmer kanskje at Thue eier veien han står på, og at denne veien ikke er regulert for anleggsmaskiner. Anyway. Fakta er at justisministeren og jeg er best friends forever. We go way back. Og ikke nok med det: Angela Merkel ist meine Freundin. Vi har signert en avtale til og med. Den burde du lese. Tyskland vil ha vannkraften vår, og det skal de få. Vi skal ha enorme datalagringssentre, og vi skal fullelektrifisere norsk sokkel. Derfor skal vi ha mer fornybar kraft (les:vindkraft), uavhengig av hvor mange hubroliv som går tapt, finansiert av vanlige norske skattebetalere. Og jeg skal være med i den kule gjengen i EU og i World Economic Forum. Dét er det som skal skje. Aldri i livet om jeg lar meg stoppe av en hubro. Og glem ikke at “naturvern” ikke lenger eksisterer i maktens korridorer. Sannhetsdepartementet vårt har fjernet det fra ordlista. Finnes ikke ordet, kan man heller ikke tenke på det. Tygg litt på den, du! Oops, jeg glemte at du ikke har tenner.

Vet du hva jeg tror, Bubo Bubo. Jeg tror du har fått for lite av vidundermedisinen vår, Klimakur 2030. Ser du de grønne sertifikatene? Ser du de grønne subsidiene, som akkurat nå er på vei til Cayman Islands, eskortert av den nye oljefondsjefen? Akkurat  grønn er klimakuren, og den er obligatorisk for hubroer fra og med i dag. Gratis hjernevask for gjenstridige fjærkre. Du har selv bedt om det. Velbekomme!

Storesøster

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse