Annonse
Annonse
Høyesterett har avvist anken fra den etterlyste Molde-spilleren, som dermed må betale erstatning på 150.000 kroner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Høyesterett har avvist anken fra den etterlyste Molde-spilleren, som dermed må betale erstatning på 150.000 kroner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.

Kjennelsen gjelder kun erstatningsdelen av saken, skriver Nettavisen. Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen.

Politiet mener at den daværende Molde-spilleren voldtok en kvinne mens hun sov i mai 2017. Frifinnelsen ble umiddelbart anket av påtalemyndigheten, men ankesaken er blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt opp.

Samtidig anket Sarr erstatningsspørsmålet. Selv om straffespørsmålet er utsatt, besluttet retten å behandle det sivilie kravet.

Siden Sarr ikke møtte opp, konkluderte Frostating lagmannsrett med at Sarr hadde ugyldig fravær og at det ikke var grunnlag for oppfriskning. Saken ble derfor avvist. Avvisningen har Høyesterett nå stadfestet, og erstatningsspørsmålet er rettskraftig avgjort.

Etter tiden i Molde spilte senegaleseren for russiske Jenisej og senere for Damac i Saudi-Arabia. Sarr oppholder seg fortsatt i Saudi-Arabia, ifølge Nettavisen. Han er etterlyst internasjonalt med pågripelsesbegjæring, og ankesaken om straffespørsmålet vil bli behandlet dersom det lykkes politiet å få ham til Norge.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte