Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
24 april 2020 09:14
Del på Facebook
Foto: Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)
Foto: Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En økning i søkere til logistikkstudiene og solide søkertall til barnehagelærerutdanningen i Kristiansund. Det viser tallene som Samordna Opptak la frem i dag.

– Dette er gode nyheter for studentbyen Kristiansund. Vi var forberedt på at søkertallene ikke kom til å være så høye som rekordåret 2019, da det er studier som ikke har opptak i år, så disse tallene er vi godt fornøyde med, sier Jøran Gården, daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU).

Fremtidsrettede studier med lokale fortrinn

Høgskolen i Molde (HiMolde) har rekordhøye søkertall ved årets første opptak. Rundt 1600 personer har studier ved Høgskolen i Molde på toppen av listen. Høgskolen har med det en økning på hele 20%, som er det dobbelte av landsgjennomsnittet. Ekstra stas er det at det er første gang Høgskolen i Molde sine studier i Kristiansund og Molde har flere førsteprioritetssøkere enn både NTNU Ålesund og Høgskolen i Volda.

– Vi er glade for at vi ser ut til å ha truffet godt på de marine og energirettede programmene i Kristiansund, som komplementerer logistikk- og økonomistudiene våre i Molde på en flott måte, sier Steinar Kristoffersen, rektor på HiMolde. Dette er fremtidsrettede studier som utnytter lokale fortrinn i utdannelser med internasjonalt perspektiv.

Populær barnehagelærerutdanning

Dronning Mauds Minnes Høgskole (DMMH), landets fremste skole for utdanning av barnehagelærere, har på andre året opptak til barnehagelærerutdanningen ved Høgskolesenteret i Kristiansund. Med 87 førstegangssøkere er det god grunn til å feire også i år.

– Fortsatt god søkning i Kristiansund. Mer enn to søkere per studieplass er gode tall for en barnehagelærerutdanning, sier Ingar Pareliussen, Prorektor på Dronning Mauds Minne Høgskole og ansvarlig for utdanningen i Kristiansund.

– Barnehagelærerutdanningen DMMH tilbyr her er unik på landsbasis. Kandidatene som uteksamineres vil sitte på en kompetanse som er etterspurt over hele landet, så det er veldig positivt for oss og landets barnehager at søkertallene per nå ser ut til å sikre oss enda et solid kull med fremtidige barnehagelærere, sier Gården.

– De gode søkertallene til utdanningene som tilbys på Høgskolesenteret i Kristiansund er med og forsterker studiemiljøet, i tillegg til at det er et godt bidrag i den langsiktige veksten frem mot Campus Kristiansund. Vi ser frem til å ønske nye studenter velkommen til studentbyen Kristiansund, avslutter Gården.

Fakta om HiKSU

  • På Høgskolesenteret i Kristiansund tilbyr Høgskolen i Molde og Dronning Mauds Minne Høgskole høyere utdanning.
  • Samordna Opptak har offentliggjort sine søkertall for 2020. Søkerne rangerer sine studieønsker fra 1–10. Samordna Opptak kaller de som har satt dem på førsteplass for førsteprioritetssøkere. Samordna opptak håndterer søknader til årsstudier og bachelorgrader.
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse