Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 august 2020 12:30
Del på Facebook
Kunnskapsminister Guri Melby (V) har bestemt seg for å varsle offentlig at hun ønsker å bli partileder i Venstre.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kunnskapsminister Guri Melby (V) har bestemt seg for å varsle offentlig at hun ønsker å bli partileder i Venstre.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby vil bli ny partileder i Venstre. Fra tidligere er det kjent at både Sveinung Rotevatn og Abid Raja ønsker vervet.

– Nå er tiden inne for å være åpen om hva jeg også̊ har fortalt valgkomiteen – jeg stiller som kandidat til å lede verdens beste lag. Det laget heter Venstre, og det består av oss alle, skriver Melby på Facebook onsdag.

Allerede 27. mai varslet klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn at han ønsker å bli partileder. Sist søndag bekreftet også kultur- og likestillingsminister Abid Raja at han er lederkandidat.

Det var Aftenposten som først omtalte Melbys beslutning.

– Ikke sikker

Mange har undret seg over hvorfor Melby har ventet så lenge med å lansere sitt kandidatur som partileder

– Sannheten er at jeg ikke har vært sikker, verken på hva jeg selv vil, eller hva jeg tror er best for Venstre, sier hun.

– Jeg er klar for å lede et lag som kan gjøre dette partiet både større og viktigere, og håper mange av dere vil støtte meg i det.

Melby overtok som kunnskapsminister etter avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande 13. mars, dagen etter at regjeringen hadde innført de strengeste restriksjonene i Norge i fredstid.

Koronasituasjonen har sørget for stort søkelys på skolesektoren, noe som har gitt Melby en solid dose oppmerksomhet det siste halvåret.

Gjensidig ros

Både Melby og Raja var sist uke i intervju om lederjobben i Venstres valgkomité. Ifølge NRK var Melby i sitt intervju åpen for å ta på seg ledervervet, men ble oppfattet som skeptisk til å ha Raja med seg som nestleder.

– Jeg har ikke stilt noen krav til valgkomiteen, sier Melby til NTB.

Hun beskriver Raja som en lagspiller og en viktig Venstre-ressurs, som klarer å skape entusiasme.

– Jeg samarbeider med alle aktuelle kandidater i dag, som en del av Venstres regjeringslag.

Raja sa før Melby lanserte sitt kandidatur at han kan ha hvem som helst av de andre kandidatene til ledervervene, som sine nestledere.

– Det er opp til valgkomiteen, jeg har ikke navngitt noen. Og hvis jeg blir nestleder, skal jeg gjøre alt jeg kan for at lederen skal lykkes, sier han til NTB.

Han beskriver Melby som en «fantastisk dame, flink politiker, dyktig statsråd» som han har samarbeidet godt med i mange år.

Nybø?

Lederposisjonen i partiet ble ledig etter at nåværende leder Trine Skei Grande valgte å trekke sitt kandidatur i mars.

Av de fire statsrådene som har vært i intervju med valgkomiteen, er det nå bare næringsminister Iselin Nybø som ikke har erklært seg som lederkandidat.

I en SMS til VG skriver Nybø at partiet nå har tre lederkandidater. Indirekte gjør hun det dermed klart at hun selv ikke har meldt seg til ledervervet.

– Nå er det klart at vi har tre lederkandidater som partiet skal velge mellom. Jeg kommer uansett til å stå på for partiet og kjempe for en grønn fremtid med frihet og muligheter for alle. Dette har jeg formidlet til valgkomiteen, skriver hun.

Valgkomiteen samles på Gardermoen til helgen for å sluttføre arbeidet med sin innstilling. Endelig frist for å avgi innstilling er 28. august.

Selve ledervalget skjer landsmøtet 26.–27. september.

Dagens nestledere, Terje Breivik og Elvestuen, stilt seg til disposisjon for å bekle en av de tre toppvervene som valgkomiteen vil konsentrere seg om denne gangen.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse