Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 januar 2021 15:58
Del på Facebook
Samu Castillejo og Jens Petter Hauge (til høyre) møter Juventus i serie A. Foto: Spada / LaPresse via AP /NTB
Samu Castillejo og Jens Petter Hauge (til høyre) møter Juventus i serie A. Foto: Spada / LaPresse via AP /NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jens Petter Hauge spilte halvannen omgang i sin første Serie A-kamp fra start, men Milan måtte tåle sesongens første tap da Juventus vant 3-1.

Federico Chiesa scoret to mål og sørget for at Juventus fortsatt henger med i tetstriden. Etter 11 seirer og fire uavgjorte ble det tap for Milan, som beholder førsteplassen bare fordi Inter tapte tidligere på dagen.

Chiesa ga gjestene ledelsen i en underholdende første omgang, men Milan utlignet kort før pause etter en ballerobring som trolig burde gitt Juventus frispark. Hauge var tredje sist på ballen i den etterfølgende mønsterkontringen.

Davide Calabria både startet og avsluttet angrepet, men fikk ballen fordi Hakan Çalhanoglu kroppstaklet Adrien Rabiot. Hauge spilte fram Rafael Leão, som skar inn og sentret til Calabria. Han bredsidet ballen i krysset rett over hodet på en Juve-forsvarer som dukket.

Gjestene regnet med å bli berget av VAR, men målet ble godkjent. På vei til pause ble dommeren omringet av Juventus-trener Andrea Pirlo og hans spillere.

Suksessduoer

Chiesa var ikke ferdig, og han ordnet ny borteledelse med et knallskudd fra 16-meterstreken i det 62. minutt. Som på 1-0 fikk han ballen fra Paulo Dybala.

Rett etter ble Chiesa og Dybala byttet ut. Inn kom Dejan Kulusevski og Weston McKennie, og de samarbeidet om kampens siste mål, som ble scoret av sistnevnte.

– Dette var en viktig kamp for oss. Vi så ikke på tabellen, men konsentrerte oss om å vise vilje og tok kommandoen i en bortekamp mot et sterkt lag som Milan, sa Pirlo.

Takket være seieren klatret Juventus til fjerdeplass og er «bare» sju poeng bak Milan. Håpet om klubbens 10. seriegull på rad lever dermed fortsatt.

Første fra start

Etter ni innhopp fikk Hauge sin første kamp fra start i Serie A. Det var trolig den positive koronatesten til lagkamerat Ante Rebic som ryddet vei for nordmannen akkurat onsdag. Hauge har flere kamper fra start i europaligaen, men likevel var det en merkedag for ham.

Det varte ikke lenge før han viste seg fram. Etter fem minutter ble en kort corner slått til nordmannen, som kunne avansere og avslutte fra litt spiss vinkel. Gianluca Frebotta blokkerte skuddet.

I det 27. minutt slo Aaron Ramsey en fryktelig tversoverpasning rett til Hauge, som fikk ballen rett utenfor gjestenes 16-meter. Han kunne skutt selv, men spilte fram Leáo, som tvang Wojciech Szczesny til en av mange gode redninger i kampen.

Brennhet

Da ledet Juventus allerede 1-0. Chiesa var brennhet og kunne i det 18. minutt juble for storkampens første scoring.

To minutter tidligere tok han ned en svak klareringsnikk fra Simon Kjær og skjøt hardt i stolpen utenfor keeper Gianluigi Donnarummas rekkevidde. I neste angrep skar han inn fra høyre, spilte vegg med Paulo Dybala (som lekkert returnerte med et spark bak standbeinet) og skjøt i mål før Kjær nådde fram med taklingsfoten.

Forsvarsfeil kunne ha felt Juventus. Rodrigo Bentancur ga Samuel Castillejo en stor sjanse med et balltap i eget felt. Ramseys stygge pasningsfeil er nevnt, og waliseren var også nær selvmål i det 34. minutt.

Milan-forsvarer Diogo Dalot hadde den første store sjansen i 2. omgang, men keeper reddet igjen. Det skjedde ikke like mye som i den første omgangen, men Chiesa viste sin kvalitet igjen da han gjorde 2-1.

Hauge ble byttet ut med Brahim Díaz i det 67. minutt. Onsdag hadde Juventus bedre spillere fra start og bedre innbyttere, og to av de sistnevnte punkterte kampen i det 76. minutt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse