Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
14 april 2022 13:36
Del på Facebook
Siri Hollingsæter Stene er prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Siri Hollingsæter Stene er prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Digi Møre og Romsdal ble startet opp for vel to år siden, var hensikten å samarbeide om økt digitalisering. Nå skjer et utstrakt samarbeid på tvers av kommunegrensene.

Torsdag 21. april under Nyttårkonferansen 2022, skal prosjektleder Siri Hollingsæter Stene i Digi Møre og Romsdal fortelle deltakerne om hvordan de har jobbet med å etablere et regionalt samarbeid om digitalisering, hvor alle kommuner i Møre og Romsdal er med.

Annonse
Annonse

– Jeg kommer til å legge stor vekt på hvorfor vi bør samarbeide, og viktigheten av at vi i fremtiden samarbeider for å utvikle kommuner og innbyggertjenestene våre, røper Stene.

Samarbeidsrigg

Prosjektlederen sier at kommunene allerede har fått mye ut av Digi Møre og Romsdal-prosjektet:

– Vi er kommet veldig godt i gang med å bygge samarbeidsriggen som Digi Møre og Romsdal skal være, og det innebærer å koble sammen på tvers av kommuner og innenfor fagområde, sier hun.

Helt konkret har kommunene samarbeidet om flere prosjekter:

– Den aller største nytteverdien i digitaliseringsnettverket, er kompetanse- og erfaringsdelingen på tvers. Spesielt bør kompetanseløft innen digital transformasjon nevnes, hvor toppledergruppen i nesten alle kommunene og fylkeskommunen sammen gjennomfører et felles og omfattende kompetansehevingtiltak som har gitt stor nytteverdi for kommunene. I tillegg har vi arrangert fagdag og webinar med ulike temaer hvor alle kommunene er invitert.

– Vi ser veldig store verdi i leverandørdialoger sammen, og ser på mulighet for felles innkjøp. Og hvor man ikke har prosesser i fellesskap, så kan man samarbeide hvor man kan hente erfaringer fra hverandre. Det har vi gjort både innenfor personvern og informasjonssikkerhet, som var det første fagnettverket vi bygde opp, og vi har gjort det samme innenfor barnevern, sier Stene.

– Vi samarbeider også med andre diginettverk (hvert fylke har et slikt digitaliseringsnettverk), og tilstreber å koble oss tett på nasjonale fora for å ta en sterkere posisjon og medvirke i det nasjonale arbeidet med digitalisering.

Annonse
Annonse

Flere digitale løsninger

DigiMR bygger nå opp strukturer rundt teknisk sektor, sosial velferd, oppvekst, samt velferdteknologi og eHelse.

– Det blir rapportert om stor nytteverdi, ressurssparing, bedre informasjon og en trygghet i å ta gode valg.

– Vi skaper en mye bedre gjennomførings- og gjennomslagskraft ved å jobbe sammen. Kommunene står i de samme utfordringene tilknyttet økonomi, bemanning og behov for utvikling. Men i en travel hverdag kan det være vanskelig å få det til, enten du jobber i en liten eller stor kommune. Da er det klokt å sette seg sammen, og jobbe i fellesskap, og hente-, nytte- og dele ressurser og kompetanse. Gjennom at vi lager disse koblingene, og gjennom aktivitetene som vi har gjennomført og satt sammen på tvers, så blir det lavere terskel for å ta kontakt med hverandre. Man begynner å se muligheter av hva man kan få til sammen, sier hun.

Skryt av samarbeidet

Hun skryter av samarbeidet kommunene imellom, og på tvers av fogderiene.

– Jeg kan egentlig ikke si at jeg legger merke til noen fogderistrid. Vi er opptatt av faget og det å skape gode tjenester for ansatte og innbyggere, sier Stene.

Digi Møre og Romsdal er en del av programmet Møre og Romsdal 2025, hvor offentlig sektor med ansvar for Møre og Romsdal samarbeider for å styrke regionen. Fylkeskommunen er programeier og samarbeider med kommunene i fylket, Statsforvaltaren i Møre og Romsdal og andre statlige aktører.

140 deltakere påmeldte

140 deltakere er påmeldt til Nyttårkonferansen 2022 på Scandic Seilet 20. og 21. april. Alle kommuner i fylket er representert. De som er inviterte er ordførere, kommunedirektører, toppledere for regionale statlige virksomheter med ansvar for Møre og Romsdal, fylkesutvalg, Mørebenken, ungdomspanelet, og toppledelse i Møre og Romsdal fylkeskommune og Statsforvaltaren i Møre og Romsdal.

Konferansen blir arrangert av program Møre og Romsdal 2025 Programkomitéen består av Møre og Romsdal fylkeskommune, Statsforvalteren i Møre og Romsdal, KS, NAV og Ungdomspanelet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Kostnadsreduksjoner på og med Møreaksen
@Anne Mari SandshamnSom vanlig ingen saklige argumenter verken til Rasmussens artikkel eller mine momenter. Det oppsummerer motstanden mot Møreaksen i et nøtteskall.
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Kostnadsreduksjoner på og med Møreaksen
@Arne AlmaasDu har så rett Arne. Å føre en dialog for en selv er ikke vanlig.
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Venstre gir seg selv en rett venstre
Ønsker en forandring, stemmer en for forandring.
Vidar Hölm 3 dager siden Neste år er det igjen Stortingsvalg
"Nå er det ikke tid for «blame game», sa helseminister Jan Christian Vestre (Ap) til Sunnmørsposten 24. oktober. Jo, det ...
Vidar Hölm 3 dager siden Neste år er det igjen Stortingsvalg
Norges offentlige helsevesen er i full krise og det er det nettopp Arbeiderpartiet som har hovedansvaret for! Helsereformen 2002/Tore Tønne. ...
Ketil Strand Andersen 7 dager siden Skremmende fremtidsscenario
Bra innlegg. Valg til neste år, da gjelder det.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse