Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
14 april 2022 13:36
Del på Facebook
Siri Hollingsæter Stene er prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Siri Hollingsæter Stene er prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Da Digi Møre og Romsdal ble startet opp for vel to år siden, var hensikten å samarbeide om økt digitalisering. Nå skjer et utstrakt samarbeid på tvers av kommunegrensene.

Torsdag 21. april under Nyttårkonferansen 2022, skal prosjektleder Siri Hollingsæter Stene i Digi Møre og Romsdal fortelle deltakerne om hvordan de har jobbet med å etablere et regionalt samarbeid om digitalisering, hvor alle kommuner i Møre og Romsdal er med.

– Jeg kommer til å legge stor vekt på hvorfor vi bør samarbeide, og viktigheten av at vi i fremtiden samarbeider for å utvikle kommuner og innbyggertjenestene våre, røper Stene.

Samarbeidsrigg

Prosjektlederen sier at kommunene allerede har fått mye ut av Digi Møre og Romsdal-prosjektet:

– Vi er kommet veldig godt i gang med å bygge samarbeidsriggen som Digi Møre og Romsdal skal være, og det innebærer å koble sammen på tvers av kommuner og innenfor fagområde, sier hun.

Helt konkret har kommunene samarbeidet om flere prosjekter:

– Den aller største nytteverdien i digitaliseringsnettverket, er kompetanse- og erfaringsdelingen på tvers. Spesielt bør kompetanseløft innen digital transformasjon nevnes, hvor toppledergruppen i nesten alle kommunene og fylkeskommunen sammen gjennomfører et felles og omfattende kompetansehevingtiltak som har gitt stor nytteverdi for kommunene. I tillegg har vi arrangert fagdag og webinar med ulike temaer hvor alle kommunene er invitert.

– Vi ser veldig store verdi i leverandørdialoger sammen, og ser på mulighet for felles innkjøp. Og hvor man ikke har prosesser i fellesskap, så kan man samarbeide hvor man kan hente erfaringer fra hverandre. Det har vi gjort både innenfor personvern og informasjonssikkerhet, som var det første fagnettverket vi bygde opp, og vi har gjort det samme innenfor barnevern, sier Stene.

– Vi samarbeider også med andre diginettverk (hvert fylke har et slikt digitaliseringsnettverk), og tilstreber å koble oss tett på nasjonale fora for å ta en sterkere posisjon og medvirke i det nasjonale arbeidet med digitalisering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere digitale løsninger

DigiMR bygger nå opp strukturer rundt teknisk sektor, sosial velferd, oppvekst, samt velferdteknologi og eHelse.

– Det blir rapportert om stor nytteverdi, ressurssparing, bedre informasjon og en trygghet i å ta gode valg.

– Vi skaper en mye bedre gjennomførings- og gjennomslagskraft ved å jobbe sammen. Kommunene står i de samme utfordringene tilknyttet økonomi, bemanning og behov for utvikling. Men i en travel hverdag kan det være vanskelig å få det til, enten du jobber i en liten eller stor kommune. Da er det klokt å sette seg sammen, og jobbe i fellesskap, og hente-, nytte- og dele ressurser og kompetanse. Gjennom at vi lager disse koblingene, og gjennom aktivitetene som vi har gjennomført og satt sammen på tvers, så blir det lavere terskel for å ta kontakt med hverandre. Man begynner å se muligheter av hva man kan få til sammen, sier hun.

Skryt av samarbeidet

Hun skryter av samarbeidet kommunene imellom, og på tvers av fogderiene.

– Jeg kan egentlig ikke si at jeg legger merke til noen fogderistrid. Vi er opptatt av faget og det å skape gode tjenester for ansatte og innbyggere, sier Stene.

Digi Møre og Romsdal er en del av programmet Møre og Romsdal 2025, hvor offentlig sektor med ansvar for Møre og Romsdal samarbeider for å styrke regionen. Fylkeskommunen er programeier og samarbeider med kommunene i fylket, Statsforvaltaren i Møre og Romsdal og andre statlige aktører.

140 deltakere påmeldte

140 deltakere er påmeldt til Nyttårkonferansen 2022 på Scandic Seilet 20. og 21. april. Alle kommuner i fylket er representert. De som er inviterte er ordførere, kommunedirektører, toppledere for regionale statlige virksomheter med ansvar for Møre og Romsdal, fylkesutvalg, Mørebenken, ungdomspanelet, og toppledelse i Møre og Romsdal fylkeskommune og Statsforvaltaren i Møre og Romsdal.

Konferansen blir arrangert av program Møre og Romsdal 2025 Programkomitéen består av Møre og Romsdal fylkeskommune, Statsforvalteren i Møre og Romsdal, KS, NAV og Ungdomspanelet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte