Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
14 april 2022 13:36
Del på Facebook
Siri Hollingsæter Stene er prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Siri Hollingsæter Stene er prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Digi Møre og Romsdal ble startet opp for vel to år siden, var hensikten å samarbeide om økt digitalisering. Nå skjer et utstrakt samarbeid på tvers av kommunegrensene.

Torsdag 21. april under Nyttårkonferansen 2022, skal prosjektleder Siri Hollingsæter Stene i Digi Møre og Romsdal fortelle deltakerne om hvordan de har jobbet med å etablere et regionalt samarbeid om digitalisering, hvor alle kommuner i Møre og Romsdal er med.

Annonse
Annonse

– Jeg kommer til å legge stor vekt på hvorfor vi bør samarbeide, og viktigheten av at vi i fremtiden samarbeider for å utvikle kommuner og innbyggertjenestene våre, røper Stene.

Samarbeidsrigg

Prosjektlederen sier at kommunene allerede har fått mye ut av Digi Møre og Romsdal-prosjektet:

– Vi er kommet veldig godt i gang med å bygge samarbeidsriggen som Digi Møre og Romsdal skal være, og det innebærer å koble sammen på tvers av kommuner og innenfor fagområde, sier hun.

Helt konkret har kommunene samarbeidet om flere prosjekter:

– Den aller største nytteverdien i digitaliseringsnettverket, er kompetanse- og erfaringsdelingen på tvers. Spesielt bør kompetanseløft innen digital transformasjon nevnes, hvor toppledergruppen i nesten alle kommunene og fylkeskommunen sammen gjennomfører et felles og omfattende kompetansehevingtiltak som har gitt stor nytteverdi for kommunene. I tillegg har vi arrangert fagdag og webinar med ulike temaer hvor alle kommunene er invitert.

– Vi ser veldig store verdi i leverandørdialoger sammen, og ser på mulighet for felles innkjøp. Og hvor man ikke har prosesser i fellesskap, så kan man samarbeide hvor man kan hente erfaringer fra hverandre. Det har vi gjort både innenfor personvern og informasjonssikkerhet, som var det første fagnettverket vi bygde opp, og vi har gjort det samme innenfor barnevern, sier Stene.

– Vi samarbeider også med andre diginettverk (hvert fylke har et slikt digitaliseringsnettverk), og tilstreber å koble oss tett på nasjonale fora for å ta en sterkere posisjon og medvirke i det nasjonale arbeidet med digitalisering.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Flere digitale løsninger

DigiMR bygger nå opp strukturer rundt teknisk sektor, sosial velferd, oppvekst, samt velferdteknologi og eHelse.

– Det blir rapportert om stor nytteverdi, ressurssparing, bedre informasjon og en trygghet i å ta gode valg.

– Vi skaper en mye bedre gjennomførings- og gjennomslagskraft ved å jobbe sammen. Kommunene står i de samme utfordringene tilknyttet økonomi, bemanning og behov for utvikling. Men i en travel hverdag kan det være vanskelig å få det til, enten du jobber i en liten eller stor kommune. Da er det klokt å sette seg sammen, og jobbe i fellesskap, og hente-, nytte- og dele ressurser og kompetanse. Gjennom at vi lager disse koblingene, og gjennom aktivitetene som vi har gjennomført og satt sammen på tvers, så blir det lavere terskel for å ta kontakt med hverandre. Man begynner å se muligheter av hva man kan få til sammen, sier hun.

Skryt av samarbeidet

Hun skryter av samarbeidet kommunene imellom, og på tvers av fogderiene.

– Jeg kan egentlig ikke si at jeg legger merke til noen fogderistrid. Vi er opptatt av faget og det å skape gode tjenester for ansatte og innbyggere, sier Stene.

Digi Møre og Romsdal er en del av programmet Møre og Romsdal 2025, hvor offentlig sektor med ansvar for Møre og Romsdal samarbeider for å styrke regionen. Fylkeskommunen er programeier og samarbeider med kommunene i fylket, Statsforvaltaren i Møre og Romsdal og andre statlige aktører.

140 deltakere påmeldte

140 deltakere er påmeldt til Nyttårkonferansen 2022 på Scandic Seilet 20. og 21. april. Alle kommuner i fylket er representert. De som er inviterte er ordførere, kommunedirektører, toppledere for regionale statlige virksomheter med ansvar for Møre og Romsdal, fylkesutvalg, Mørebenken, ungdomspanelet, og toppledelse i Møre og Romsdal fylkeskommune og Statsforvaltaren i Møre og Romsdal.

Konferansen blir arrangert av program Møre og Romsdal 2025 Programkomitéen består av Møre og Romsdal fylkeskommune, Statsforvalteren i Møre og Romsdal, KS, NAV og Ungdomspanelet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse