Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 mai 2022 21:41
Del på Facebook
Alexander Søderlund scoret for Haugesund mot Kristiansund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Alexander Søderlund scoret for Haugesund mot Kristiansund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Haugesund tok sin første seier for sesongen med 2-0 over bunnrival Kristiansund i Eliteserien søndag. Alexander Søderlund scoret sitt første for året.

Det var duket for et skikkelig bunnoppgjør på Vestlandet. Haugesund hadde tapt sine første fem kamper, mens Kristiansund hadde tapt tre og spilt en uavgjort.

Mål av Søderlund og Alioune Ndour sikret hjemmelagets første seier for sesongen. Det førte laget opp fra jumboplass, og sendte søndagens motstander helt ned på jumboplassen. Ndour var svært aktiv for hjemmelaget og satte KBK-forsvaret på flere prøver.

– Det smaker godt. Vi har jobbet knallhardt og stått på, og endelig får vi betalt, sa Søderlund til Discovery etter kampen.

Seieren var den første i ligaen siden 7-0-triumfen mot Mjøndalen i oktober i fjor.

– Det var ikke en spesielt vakker fotballkamp, men akkurat nå driter jeg litt i det, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

– Ikke synd på oss

Kristiansund tapte sine tre første kamper, men fikk med seg et uavgjortresultat hjemme mot HamKam sist. De greide imidlertid ikke å følge opp. Haugesund-keeper Egil Selvik fikk ikke altfor mye å jobbe med gjennom kampen.

– Jeg er skuffet fordi jeg synes vi spiller en ålreit bortekamp, men vi slipper inn for lette mål. Det er utrolig at vi ikke klarer å score. Det vil seg ikke nå om dagen, men vi må bare jobbe oss ut av det, sa KBK-trener Christian Michelsen.

– Vi skal ikke legge oss ned og synes synd på oss selv, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skade

Sigurd Kvile startet sin første kamp for KBK etter at han ble klar på en låneavtale fra Bodø/Glimt tidligere i uken, men etter 13 minutter tok han telling etter en duell. 22-åringen landet forkjært på skulderen og måtte bæres ut av banen.

Den første scoringen kom allerede etter ett minutt og 20 sekunder. Alioune Ndour kom fri på høyresiden og la flott inn langs bakken til Søderlund. Spissen hadde få problemer med å styre den i mål med foten.

Det var en pangstart for Haugesund, som før kampen sto med bare tre mål på de fem første kampene. Ti minutter senere var Kvile uheldig og måtte byttes ut.

Starten på 2. omgang ble ikke bedre enn den første for gjestene fra Nordmøre.

Ny kalddusj

Kun to minutter ut i omgangen lå ballen igjen i mål. Ndour mottok ballen på egen banehalvdel, før han førte den med seg helt inn før han avsluttet via hansken til KBK-keeper Sean McDermott og i mål.

Det var en ny kalddusj for et KBK-lag som slet med å skape de aller største farlighetene. Gjestene presset på mot slutten, men de fikk aldri reduseringen som hadde gitt håp.

Haugesund kunne til slutt juble for årets første seier.

Haugesund møter Odd borte i neste kamp, mens Kristiansund tar imot Strømsgodset hjemme.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte