Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 august 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Noah Berger / AP / NTB
Foto: Noah Berger / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Lyn og tordenvær kan fyre opp under storbrann i California

Brannmannskaper som jobber med Californias største skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere. McKinney-brannen er fortsatt ute av kontroll. På to dager la den over 200 kvadratkilometer i aske i Klamath-parken ved grensa til Oregon.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Adrienne Freeman, talsperson for USAs skogforvaltning, sier at bakken er så tørr at lyn kan få brannen til å eksplodere, og tordenvær fører dessuten med seg uberegnelige vindkast som kan spre brannen videre i alle retninger.

Mer nedbør hemmer redningsarbeid i Kentucky

Ny nedbør hemmer redningsarbeidere som går fra dør til dør på leting etter ofre for oversvømmelsene som har rammet den østlige delen av Kentucky.

Noen områder i den fjellrike regionen er fortsatt utilgjengelig etter oversvømmelsene som forvandlet veier til elver, skylte bort broer og feide bort bolighus. Minst 28 mennesker er så langt registrert omkommet.

Vannskikjøring utløste aksjon i Tromsø

Nødetatene rykket i natt ut etter melding om en person i vannet og en båt som gikk i sirkel i Tromsøysundet. Det viste seg å være vannskikjøring. Troms politidistrikt meldte om saken noe etter klokka halv ett.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Alt er under kontroll, og alle ressurser som ble tatt ut, returnerer til sine baser, opplyste operasjonssentralen få minutter senere.

Brann i lekter i Sandnessjøen

Fire personer klarte å evakuere seg selv da det brøt ut brann i en lekter som ligger til kai i Sandnessjøen. Det er ikke meldt om personskader.

Nordland politidistrikt meldte om brannen ved 4-tiden. Ytre Helgeland Brann og Redning sendte mannskaper til stedet.

Dobbel dose teknisk trøbbel i Bergen

To ganger på to døgn måtte reisende fra Bergen lufthavn til Mallorca innse at tekniske problemer med flyene hindret dem i å komme av gårde på ferie. Ifølge Bergens Tidende ble det opprinnelige flyet fredag rammet av teknisk feil, og det samme skjedde med erstatningsflyet som skulle ha gått seint i går kveld.

I en tekstmelding skriver Ving Norge-sjef Marie-Anne Zachrisson at hun har forståelse for at de reisende er både opprørt og lei. – Det er nesten ikke til å tro, men vi får vite at erstatningsflyet til Palma har en teknisk årsak til at det ikke kan fly i kveld, skriver hun.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse