Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 6. november.

Nordmann etterlyst for drap i Polen, pågrepet i Danmark

En norsk mann i 20-årene ble lørdag kveld pågrepet i Danmark. Han var etterlyst av polsk politi, mistenkt for drap på sin 26 år gamle polske kjæreste og kidnapping av deres felles barn.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Jeg kan bekrefte at en kvinne er funnet drept. Avdøde skal obduseres, sier Sebastian Glen, talsperson i polsk politi til TV 2.

Kvinnen ble funnet drept i sitt hjem i polske byen Oświęcim, vest for Krakow, ved 17-tiden lørdag. Ved 22-tiden bekreftet dansk politi at den etterlyste mannen var pågrepet. Datteren var i bilen, og hun er i god behold.

Biden: Avgjørende øyeblikk for demokratiet

USAs president Joe Biden sier at neste ukes valg blir et avgjørende øyeblikk for skjebnen til landets demokrati.

– Demokratiet står bokstavelig talt på stemmeseddelen. Dette er et avgjørende øyeblikk for landet, og vi må alle snakke med én stemme, sa Biden på et valgmøte i Philadelphia i delstaten Pennsylvania lørdag. Der var han til stede for å støtte de to demokratiske kandidatene Josh Shapiro og John Fetterman som stiller i henholdsvis delstatens guvernør- og senatsvalg.

Trump ber folk bruke stemmeretten

Også USAs tidligere president Donald Trump sto på talerstolen i Pennsylvania. I Latrobe øst for Pittsburgh deltok han på et valgarrangement for å støtte den republikanske senatorkandidaten Mehmet Oz til tirsdagens mellomvalg i delstaten. Oz, som er en TV-lege som Oprah Winfrey i sin tid gjorde kjent, stiller mot demokraten John Fetterman.

– Hvis dere ønsker å stanse ødeleggelsen av landet vårt og redde den amerikanske drømmen, må dere på tirsdag stemme republikansk i en gigantisk rød bølge, sa Trump i talen. Rød er det republikanske partiets farge i USA.

Annonse
Annonse

Zaporizjzja-atomkraftverket har fått tilbake strømmen

Den eksterne strømforsyningen til det russiskokkuperte Zaporizjzja-atomkraftverket i den sørlige delen av Ukraina er gjenopprettet. Det opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

Atomkraftverket er det største i Europa. Det måtte bruke dieselaggregater i to døgn mens strømmen var borte. Kraftverket er for tiden ikke i drift, men anlegget er likevel avhengig av elektrisitet for å holde kjølesystemene i gang og hindre en atomulykke. IAEAs sjef Rafael Grossi er bekymret og viser til at anlegget flere ganger tidligere også har mistet strømtilførselen som følge av angrep i området.

Nasjonalmuseet ruster seg for suppeangrep

Det skal bli vanskeligere for besøkende på Nasjonalmuseet å få med seg suppe eller andre ting som kan kastes på kunsten, melder Aftenposten.

– Vi følger med på aksjonene rundt i verden og har iverksatt tiltak den siste tiden for å forhindre at noe tilsvarende skal skje her, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Kydland ved museet.

De utstilte kunstverkene er utstyrt med sensorer. Går en for nærme vil det gå en alarm som tilkaller vaktene. I tillegg er mange av Nasjonalmuseets verker allerede beskyttet med glass.

Hovland klatret i Mexico – delt 7.-plass før siste dag

Viktor Hovland gir ikke opp håpet om å vinne PGA-turneringen i Mexico for tredje år på rad. Med en sterk 66-runde lørdag klatret han til delt 7.-plass.

Det er ni slag fram til den suverene lederen Russell Henley, så det er trolig for mye forlangt å vente at Hovland skal fullføre sitt hattrick i titler. En plassering blant de aller beste er imidlertid innen rekkevidde. Selv om Hovland er langt bak lederen, er han bare tre slag fra 2.-plass.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse