Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
25 januar 2023 05:35
Del på Facebook
Arkivfoto: Christian Murdock / The Gazette / AP / NTB
Arkivfoto: Christian Murdock / The Gazette / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 25. januar.

Russlands USA-ambassadør sier stridsvogner vil være provokasjon

Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren i USA, Anatolij Antonov.

USA ventes ifølge amerikanske medier å kunngjøre allerede i dag at landet kan sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina.

Hipkins innsatt som New Zealands nye statsminister

Chris Hipkins er tatt i ed som New Zealands nye statsminister etter Jacinda Ardern. Innsettelsesseremonien skjedde i Wellington i natt norsk tid etter Arderns uventede kunngjøring i forrige uke om at hun går av.

44 år gamle Hipkins har lovet fokus på økonomi og bekjempelse av det han kaller «inflasjonspandemi». Han har mindre enn ni måneder på seg før det er valg i landet. Meningsmålinger tyder på at hans arbeiderparti sakker akterut for den konservative opposisjonen.

Mistenkt mann død etter ny masseskyting i USA

Mannen som var mistenkt for å ha drept tre personer i og utenfor en bensinstasjon i den amerikanske delstaten Washington, er død.

Tre mennesker ble skutt og drept på en Circle K-bensinstasjon i byen Yakima ved natt til i går lokal tid. To av ofrene ble skutt innendørs. Det tredje ble skutt utenfor. I natt norsk tid kunngjorde politiet at mannen skjøt seg selv idet politiet nærmet seg et sted han gjemte seg på.

annonse

Norsk skjønnlitteratur selger dårligere - ned 21 prosent i fjor

I 2022 gikk salget av norsk skjønnlitteratur ned med 21,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Samtidig økte salget av oversatt skjønnlitteratur og sakprosa for voksne med henholdsvis 20,5 og 8,5 prosent, skriver Klassekampen.

Også julesalget, som er den viktigste salgsperioden for norske forlag, gikk tregere i 2022. Totalt endte desember-omsetningen for allmennbok-salget ned hele 25 prosent sammenlignet med året før. Sammenlagt falt salget av sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker med 1,8 prosent.

Une ga opphold til flere i 2022 – nesten en av tre asylsaker ble omgjort

I fjor fikk flere positive svar på klager til Utlendingsnemnda (Une). Nesten ett av tre avslag på asyl ble omgjort. I fjor behandlet Une 5.502 saker. Nesten én av tre asylsaker fikk et endret vedtak, skriver Vårt Land.

Asylsaker og utvisningssaker er sakstypene med høyest omgjøringsprosent. I alt ble 30 prosent av asylsakene og 25 prosent av utvisningssakene omgjort av Une.

Bil ødelagt i brann på Grünerløkka

En parkert personbil ble ødelagt i en brann på Grünerløkka natt til onsdag. Politiet sier det er sett en person i nærheten, rett før brannen. Bilen sto parkert i Heimdalsgata.

– Nødetatene fikk melding om brannen klokken 1.17, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

Ti minutter senere ble brannen meldt slokket. Bilen taues inn for tekniske undersøkelser, og politiet kan ikke utelukke ildspåsettelse.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte