Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 januar 2023 05:35
Del på Facebook
Arkivfoto: Christian Murdock / The Gazette / AP / NTB
Arkivfoto: Christian Murdock / The Gazette / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 25. januar.

Russlands USA-ambassadør sier stridsvogner vil være provokasjon

Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren i USA, Anatolij Antonov.

Annonse
Annonse

USA ventes ifølge amerikanske medier å kunngjøre allerede i dag at landet kan sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina.

Hipkins innsatt som New Zealands nye statsminister

Chris Hipkins er tatt i ed som New Zealands nye statsminister etter Jacinda Ardern. Innsettelsesseremonien skjedde i Wellington i natt norsk tid etter Arderns uventede kunngjøring i forrige uke om at hun går av.

44 år gamle Hipkins har lovet fokus på økonomi og bekjempelse av det han kaller «inflasjonspandemi». Han har mindre enn ni måneder på seg før det er valg i landet. Meningsmålinger tyder på at hans arbeiderparti sakker akterut for den konservative opposisjonen.

Mistenkt mann død etter ny masseskyting i USA

Mannen som var mistenkt for å ha drept tre personer i og utenfor en bensinstasjon i den amerikanske delstaten Washington, er død.

Tre mennesker ble skutt og drept på en Circle K-bensinstasjon i byen Yakima ved natt til i går lokal tid. To av ofrene ble skutt innendørs. Det tredje ble skutt utenfor. I natt norsk tid kunngjorde politiet at mannen skjøt seg selv idet politiet nærmet seg et sted han gjemte seg på.

Norsk skjønnlitteratur selger dårligere - ned 21 prosent i fjor

I 2022 gikk salget av norsk skjønnlitteratur ned med 21,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Samtidig økte salget av oversatt skjønnlitteratur og sakprosa for voksne med henholdsvis 20,5 og 8,5 prosent, skriver Klassekampen.

Annonse
Annonse

Også julesalget, som er den viktigste salgsperioden for norske forlag, gikk tregere i 2022. Totalt endte desember-omsetningen for allmennbok-salget ned hele 25 prosent sammenlignet med året før. Sammenlagt falt salget av sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker med 1,8 prosent.

Une ga opphold til flere i 2022 – nesten en av tre asylsaker ble omgjort

I fjor fikk flere positive svar på klager til Utlendingsnemnda (Une). Nesten ett av tre avslag på asyl ble omgjort. I fjor behandlet Une 5.502 saker. Nesten én av tre asylsaker fikk et endret vedtak, skriver Vårt Land.

Asylsaker og utvisningssaker er sakstypene med høyest omgjøringsprosent. I alt ble 30 prosent av asylsakene og 25 prosent av utvisningssakene omgjort av Une.

Bil ødelagt i brann på Grünerløkka

En parkert personbil ble ødelagt i en brann på Grünerløkka natt til onsdag. Politiet sier det er sett en person i nærheten, rett før brannen. Bilen sto parkert i Heimdalsgata.

– Nødetatene fikk melding om brannen klokken 1.17, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

Ti minutter senere ble brannen meldt slokket. Bilen taues inn for tekniske undersøkelser, og politiet kan ikke utelukke ildspåsettelse.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 55 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse