Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 januar 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 26. januar.

Trump kan bruke Facebook og Instagram igjen

Tidligere president Donald Trumps brukerkontoer hos Facebook og Instagram gjenåpnes i løpet av de kommende ukene etter å ha blitt stengt etter kongresstormingen i 2021. Det har selskapenes eier Meta bestemt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Trump refser Metas avgjørelse fra 2021, og skryter samtidig av sin egen plattform Truth Social i en uttalelse han publiserte der i natt norsk tid. Ingen sittende president eller noen som helst andre, fortjener utestengelse, uttaler han. Trump fikk før jul tilbake tilgangen til Twitter, der han også var utestengt, men han har så langt ikke lagt ut noe der.

Video av Pelosi-angrep offentliggjøres

Opptak av angrepet på Representantenes hus' tidligere leder Nancy Pelosis ektemann skal offentliggjøres. Det har en amerikansk dommer bestemt. Påtalemyndighetens ønske om å holde opptaket hemmelig, er dermed blitt avvist. Publiseringen kan skje allerede i dag, amerikansk tid.

Paul Pelosi, Nancy Pelosis ektemann, sov i parets bolig i San Francisco da noen brøt seg inn og slo ham med en hammer 28. oktober. Nancy Pelosi var i Washington da dette skjedde. Påtalemyndigheten har siktet 42 år gamle David DePape for angrepet. DePape har erklært uskyld.

Folkevalgte i Peru vil stille presidenten for riksrett

Over 20 venstreorienterte folkevalgte i nasjonalforsamlingen i Peru har levert inn en erklæring med formål om å stille president Dina Boluarte for riksrett, ifølge Reuters. Fremstøtet trenger 52 stemmer før det kan bli lagt fram som sak til debatt i nasjonalforsamlingen.

Utviklingen skjer mens Peru er preget av store demonstrasjoner etter at Boluartes forgjenger Pedro Castillo ble avsatt i en riksrettsavstemning og pågrepet. Flere titalls personer er døde i demonstrasjonene.

Mann død etter brann i bygård i Bergen

En mann i slutten av 30-årene mistet livet i en brann i en bygård på Møhlenpris i Bergen onsdag. Han ble funnet i kjelleren i bygningen, der brannen oppsto.

Annonse
Annonse

Brannvesenet i Bergen fikk melding om røykutvikling fra kjelleren i bygningen klokken 21.46 onsdag kveld. Røykdykkere tok seg inn og fikk slukket det politiet omtaler som et branntilløp.

I kjelleren ble det unnet to bevisstløse personer, en mann og en kvinne. Ingen av dem bodde i gården der det brant.

– Mannen ble erklært død klokken 22. 53. Det er uvisst hvordan tilstanden til kvinnen er, sier operasjonslederen i Vest politidistrikt.

Høyre klare for forlik om lakseskatt

Høyre er tilfreds med endringene regjeringen har varslet i lakseskatten og avviser ikke et forlik i Stortinget, skriver Klassekampen.

Havbruksnæringen har protestert på at skatten skal være basert på hva laksen koster på Nasdaq-børsen. Nå har næringspolitisk talsperson i Senterpartiet Geir Pollestad bekreftet at det ikke vil skje.

Høyres finanspolitiske talsperson Helge Orten, sier retretten er et steg i riktig retning, men mener det må større endringer til dersom regjeringen ønsker et forlik med Høyre.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse