Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
12 mai 2023 09:48
Del på Facebook
Foto: Arrangøren
Foto: Arrangøren

Lørdag 9. september blir det både bokbad med forfatteren og musikeren Levi Henriksen, etterfulgt av konsert med Levi & Babylon Badlands på Kulturfabrikken, opplyser Kulturfabrikken i en pressemelding.

Det er journalisten og kulturpersonligheten Ole Magne Ansnes fra Sunndalsøra som står for intervjuet. Dagen før skal bandet og forfatteren til Sunndal Kulturhus.

Annonse
Annonse

Billetter ble lagt ut for salg i dag klokken 09.00.

«190 desibel kjærlighet» – det fjerde albumet til Levi Henriksen & Babylon Badlands – startet så smått samme dag Ari Behn døde. Sangen «Så jeg lot det brenne» handler om ensomheten de fleste kunstnere har kjent på når man stiger ned av scenen, skritter ut av rampelyset, og ikke lenger kan skjule seg i den offentlige versjonen av seg selv.

Rent melodisk hører sangen hjemme i det heartland-landskapet bandet noe motvillig er blitt plassert i, samtidig som den tematisk satte tonen for bandets mest personlige plate til nå.

«190 desibel kjærlighet» er et album spilt inn av menn langt nord i livet, men er samtidig blitt et livsbejaende album som dyrker troen på at rockemusikken, den virkelig gode rockemusikken, fortsatt har evnen til å frelse deg fra mørket som har tenkt seg din vei, slik det var den gang bandets medlemmer var unge gutter på 17 år.

Men medlemmene i Levi Henriksen & Babylon Badlands er ikke gutter på 17 år, de består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger.

Annonse
Annonse

Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring (en forløper til dagens Urørt) i 1988. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt seks plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder. Yngstemann og juniormedlem Kenneth Bjørdal har sittet bak tangentene i seks år.

Live er bandet både energisk bredbeint rock og nedpå nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling ikke veldig mange gjør bedre i Norge. For en konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvartetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå.

Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet strålende kritikk for sitt tredje album «De utålmodige av hjertet», som kom høsten 2019. Landets mest kjente musikkblogger Erik Valebrokk skriver: Levi Henriksen har hjertet fullt av rock’n’roll, og herjer på sin siste plate», og gir albumet terningkast seks. Det samme gjør Roger Ødegård i Indre Akershus Blad.

Åge Aleksandersen-biograf og journalist i Adresseavisen, Ole Jacob Hoel skriver :

«Det som lenge var for en hobby å regne, har i løpet av de siste par årene blitt en parallell karriere, og nå er kvaliteten så høy at det er på tide at Levi blir anerkjent som en av våre sentrale låtskriver og artister». Her fikk plate terningkast fem.

Det samme som i Dagsavisen der Geir Rakvaag slår fast:

«Levi Henriksen gir ut et sterkt personlig album, som gjør det enda mer klart at han er en like god sanger og låtskriver som forfatter».

Levi Henriksen & Babylon Badlands består av: Levi Henriksen, sang og gitar. Finn Lilleseth, trommer og sang. Anders Bøhnsdalen, gitarer og sang, Morten Andreassen, bass og sang og Kenneth Bjørdal, keyboards og sang.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse