Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
12 mai 2023 09:48
Del på Facebook
Foto: Arrangøren
Foto: Arrangøren

Lørdag 9. september blir det både bokbad med forfatteren og musikeren Levi Henriksen, etterfulgt av konsert med Levi & Babylon Badlands på Kulturfabrikken, opplyser Kulturfabrikken i en pressemelding.

Det er journalisten og kulturpersonligheten Ole Magne Ansnes fra Sunndalsøra som står for intervjuet. Dagen før skal bandet og forfatteren til Sunndal Kulturhus.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Billetter ble lagt ut for salg i dag klokken 09.00.

«190 desibel kjærlighet» – det fjerde albumet til Levi Henriksen & Babylon Badlands – startet så smått samme dag Ari Behn døde. Sangen «Så jeg lot det brenne» handler om ensomheten de fleste kunstnere har kjent på når man stiger ned av scenen, skritter ut av rampelyset, og ikke lenger kan skjule seg i den offentlige versjonen av seg selv.

Rent melodisk hører sangen hjemme i det heartland-landskapet bandet noe motvillig er blitt plassert i, samtidig som den tematisk satte tonen for bandets mest personlige plate til nå.

«190 desibel kjærlighet» er et album spilt inn av menn langt nord i livet, men er samtidig blitt et livsbejaende album som dyrker troen på at rockemusikken, den virkelig gode rockemusikken, fortsatt har evnen til å frelse deg fra mørket som har tenkt seg din vei, slik det var den gang bandets medlemmer var unge gutter på 17 år.

Men medlemmene i Levi Henriksen & Babylon Badlands er ikke gutter på 17 år, de består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger.

Annonse
Annonse

Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring (en forløper til dagens Urørt) i 1988. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt seks plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder. Yngstemann og juniormedlem Kenneth Bjørdal har sittet bak tangentene i seks år.

Live er bandet både energisk bredbeint rock og nedpå nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling ikke veldig mange gjør bedre i Norge. For en konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvartetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå.

Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet strålende kritikk for sitt tredje album «De utålmodige av hjertet», som kom høsten 2019. Landets mest kjente musikkblogger Erik Valebrokk skriver: Levi Henriksen har hjertet fullt av rock’n’roll, og herjer på sin siste plate», og gir albumet terningkast seks. Det samme gjør Roger Ødegård i Indre Akershus Blad.

Åge Aleksandersen-biograf og journalist i Adresseavisen, Ole Jacob Hoel skriver :

«Det som lenge var for en hobby å regne, har i løpet av de siste par årene blitt en parallell karriere, og nå er kvaliteten så høy at det er på tide at Levi blir anerkjent som en av våre sentrale låtskriver og artister». Her fikk plate terningkast fem.

Det samme som i Dagsavisen der Geir Rakvaag slår fast:

«Levi Henriksen gir ut et sterkt personlig album, som gjør det enda mer klart at han er en like god sanger og låtskriver som forfatter».

Levi Henriksen & Babylon Badlands består av: Levi Henriksen, sang og gitar. Finn Lilleseth, trommer og sang. Anders Bøhnsdalen, gitarer og sang, Morten Andreassen, bass og sang og Kenneth Bjørdal, keyboards og sang.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse