Annonse
Daouda Bamba scorer for Kristiansund i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Kristiansund på Komplett Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Daouda Bamba scorer for Kristiansund i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Kristiansund på Komplett Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sandefjord – KBK : 3-3

Igjen får motstander et mål på overtiden og KBK mister to viktige poeng. Denne gang i tillegg et uheldig selvmål etter en corner.

I denne bortekampen mot Sandefjord var KBK det beste laget og burde fått med seg full pott. Det vil si - vi var det beste laget til etter det sto 3-2. Fra da av fikk Sandefjord ny energi og våget mer enn KBK, som så ut til å ville sikre tre poengene ved å drøye tid og spille mer omstendelig. Som i den forrige kampen så det ut til  at man skulle lykkes med en slik strategi. Men som i Brann-kampen sist helg har man maks utur med dødballsituasjon med ditto scoring mot på overtid.

Det positive er at KBK gjennomfører en god bortekamp og får med seg et poeng, hvor Fru Fortuna fremdeles favoriserer motstanderen og henne er det lite å gjøre noe med.

Man kan kanskje stille spørsmål om det er strategisk og taktisk lurt å prøve å kontrollere en slik kamp enda en gang ?
Men uflaksen er kanskje brukt opp nå? Slik at det går bra neste gang?
Kanskje skal man velge å satse på samme fandeivoldske innstilling som sist sesong ?
«Gønne"» på inntil fløyta går?

Det siste blir mitt håp og ønske. I et spill med så små marginer og at mål ofte blir til kun ved tilfeldigheter, har jeg mest tro på at helhjertet ærlig innsats og spill i riktig retning vil skape flest målsjanser for eget lag. Det er sjelden man greier å kontrollere en kamp til fløyta går. Det er mindre surt å tape også når man har ærlig kjempet helt til målstreken for å vinne.

Saken fortsetter under annonsen

I denne kampen var det også marginer som tilsa at KBK kun hadde tre mål. Igjen er det uflaks at vi taper poeng.

Men skal man forhindre at fru Fortuna har mindre innflytelse i neste kamp, må man man forhindre "mynt og krone" - situasjonene. Å være defensiv i en situasjon hvor man står i fare for å miste poeng, krever særdeles store forsvarsferdigheter. Jeg kan ikke se noen lag i årets jevne elitedivisjon som i det hele tatt bør gamble på den måten. 

Angrep er det beste forsvar. Det viste dere i fjor til det fulle, KBK. La oss få se det i de neste kampene.

Det er uansett godkjent å hente ett poeng borte, men i denne kampen skulle man gjerne hatt med to poeng til. Det hadde vært fullt fortjent. Hvis man er særdeles patriotisk kunne man sagt at det første målet til Sandefjord var heldig. Det andre målet på en straffe som var billig og det tredje målet på en corner som burde resultert i et frispark til KBK forut for dette.

Men men, det er mange poeng å spille om ennå. Fremdeles kan KBK måle seg med hvem som helst i elitedivisjon. Nå handler det å få flyt på riktig side. Det kommer i de to neste kampene. Først mot Sunndal i cupen, deretter hjemme mot Bodø Glimt neste helg.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse