Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
20 juni 2018 13:40
Del på Facebook
Finn Backer og Johan Aas. Foto: KNN
Finn Backer og Johan Aas. Foto: KNN
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder Finn Backer i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) har orientert styret om at han ønsker å slutte i stillingen. Backer fratrer 1. juli. Monika Eeg er konstituert i stillingen inntil videre.

Finn Backer tiltrådte stillingen 1. mai 2016.

KNN ble etablert 1. januar 2016 gjennom en fusjon mellom Kom vekst, Nordmøre Næringsråd, Averøy Næringsforum og Tingvoll Næringsforum.

Bak fusjonen lå en omfattende utredning av hvordan næringsarbeidet på Nordmøre burde organiseres og drives. En av konklusjonene, og dermed også en av intensjonene med fusjonen og nyetableringen, var å slå sammen enda flere av næringsforeningene på Nordmøre, samt andre organisasjoner med lignende funksjoner og formål.

– Det viste seg raskt at dette ikke kom til å bli realisert, og dermed endret forutsetningene seg betydelig fra den jobben jeg opprinnelig ble rekruttert til, sier Finn Backer.

Backer understreker likevel at KNN utfører et veldig viktig arbeid for næringslivet i regionen og oppfordrer både bedrifter og kommuner om å støtte aktivt opp rundt næringsforeningen med ressurser og midler. Spesielt viktig blir dette når fylkeskommunen signaliserer at de vil stramme inn i sin støtte til blant annet formål som KNN jobber aktivt med.

Styreleder Johan J. Aas i KNN sier at han og styret takker Backer for innsatsen og at han respekterer Backers beslutning om å fratre. Aas forstår at Backer opplevde at stillingen endret karakter ut fra det som opprinnelig var tanken da han ble ansatt, og er godt fornøyd med at Backer har stått frem som en god og tydelig representant for KNN og næringslivet i de siste 2 årene.

Blant de viktigste prosjektene for KNN har vært Campus Kristiansund, «Service på merdkanten» og Helseinnovasjonssenteret. KNN har også engasjert seg i mange samferdselsprosjekter, som ferge mellom Aure og Hitra, Todalsfjordprosjektet, Halsafjordsambandet og utviklingen på Kvernberget.

Styret i KNN starter umiddelbart arbeidet med å finne Backers etterfølger.

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) er Nordmøres største forening med mer enn 350 medlemmer over hele Nordmøre, fra små og store bedrifter, næringsliv, kommuner, organisasjoner og andre institusjoner.

(Kilde: Pressemelding)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse