Annonse
Annonse
Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik håper å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å velte regionreformen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik håper å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å velte regionreformen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik sier partiet håper å kunne velte regionreformen ved å få stortingsrepresentanter fra både KrF og Frp til å stemme imot.

Regjeringen har fått med seg KrF, som sikrer flertall i Stortinget for den nye regionreformen og oppgaveoverføring fra staten til fylkene. Frps Kari Kjønaas Kjos sa mandag at Frps primærstandpunkt om å fjerne fylkeskommunen står fast.

– At vi nå går fra 19 til 11 regioner, anser vi som et steg i riktig retning. Hensikten er å flytte makt nærmere der folk bor, sa hun.

Gjelsvik tar Kjos på ordet og sier til Aftenposten at partiet vil jobbe for å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å stemme imot avtalen.

– I både KrF og Frp er det kraftig motstand mot Viken-konstruksjonen. En av dem som bidro til å sette fyr på debatten om Viken i høst har vært nettopp Frps gruppeleder i Akershus, sier Gjelsvik.

Han mener det ikke er umulig at noen i Frp vil være med å stemme imot.

– Vi mener vi ikke kan overse en folkeavstemning i Finnmark og at det er flertall i alle fylkestingene i Viken-fylkene imot en sammenslåing, sier han.

Nyheten om at regionreformen nå har flertall satte mandag sinnene i kok hos opposisjonspartiene, som blant annet mener prosessen er udemokratisk.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte