Annonse
Finansminister Siv Jensen (Frp) minnet KrF på noen av partiets tidligere seire da hun la fram regjeringens forslag til neste års statsbudsjett i finanstalen til Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) minnet KrF på noen av partiets tidligere seire da hun la fram regjeringens forslag til neste års statsbudsjett i finanstalen til Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg håper jeg kan stå her i årene fremover også, sa finansminister Siv Jensen (Frp) da hun rundet av sin gjennomgang av statsbudsjettet i Stortinget.

Jensen passet på å vie KrF ekstra oppmerksomhet da hun gikk gjennom regjeringens forslag til neste års statsbudsjett i finanstalen i Stortinget mandag formiddag.

Finansministeren nevnte ikke konkret KrFs veivalg, som partiet skal ta på sitt ekstraordinære landsmøte 2. november. Men mot slutten av den 45 minutter lange talen sa hun med et lite smil:

– Jeg håper jeg kan stå her i årene fremover også, og fortelle at alt gikk bra – igjen.

Minnet om seire
Underveis viste hun blant annet til gratis kjernetid i barnehager, reduserte barnehagesatser og økt skolestipend for de med dårligst råd som seire KrF har fått til tidligere.

– Og jeg kunne fortsatt. Listen over tiltak for å fange opp familier som sliter med fattigdom tidlig og gi dem den nødvendige hjelpen, er lang, hevdet finansministeren.

Trenger et løft
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad roser pakken for fattigdomsbekjempelse og økt bistand i budsjettforslaget, men legger til:

– Det virker som om budsjettet trenger et løft for barnefamiliene. Også når det gjelder barnefattigdom må det flere tiltak til.

Nestlederen ønsker i motsetning til partileder Knut Arild Hareide å gå i budsjettforhandlinger med den sittende regjeringen. Han sier at det ikke bare vil være statsbudsjettet som avgjør partiets veivalg i november.

Kjernetid i barnehage
Jensen fortsatte sitt KrF-frieri med å varsle at budsjettforslaget inneholder økt bostøtte, penger til ferietiltak for de med lavest inntekt og en utvidelse av ordningen med gratis kjernetid i barnehage til å gjelde toåringer.

– Barna som blir født i en lavinntektsfamilie, må løftes. De skal ikke arve problemene. De skal få muligheter, sa finansministeren.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse