Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
25 april 2019 14:43
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder på Høgskolesenteret i Kristiansund, presenterte fantastiske søkertall på høyskolestudier i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Høgskolesenteret i Kristiansund hadde i dag en markering på Piren i Kristiansund, med servering av kake for å feire de betydelige søkertallene til høyskoletilbudene i Kristiansund. Årets søkertall på 150 er omtrent 50 prosent høyere enn i fjor og høyere enn noensinne.

– Det ønsker vi å feire sammen med dere, sa Jøran Gården til de fremmøtte.

Tilstede var representanter fra Dronning Mauds Minne for barnehagelærerutdanning og Høgskolen i Molde med studetilbud innen flere logistikkretninger og sykepleierutdanning. 

IMG 3367Ordfører Kjell Neergaard i flott vårvær på Piren midt i sentrum, sørget for "kakeåpning" etter at nyheten om de betydelige søkertallene til høyskoletilbudene i Kristiansund ble presentert. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Tilstede var også Roland Mauseth, prosjektleder for Campus Kristiansund og ordfører Kjell Neergaard som sto for kakeåpningen og var tilgjengelig for media etter markeringen.

På toppen av listen over utdanningsinstitusjoner som har hatt størst prosentvis økning ligger Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH), på andreplass finner vi Høgskolen i Molde (HiMolde). Begge med gode søkertall til sine nye studier i Kristiansund.

Flere utdanninger

Med de ferske søkertallene ser det ut som det er blir et solid studentmiljø innenfor logistikk i Kristiansund: Marin logistikk og økonomi, Petroleumslogistikk og økonomi og det helt nye studiet Bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi.

Selv om søkertallene til logistikkstudiene til HiMolde er gode, er det deltidsstudiene til HiMolde og DMMH som har utmerket seg blant årets søkere. 

Knalltall for barnehagelærerutdanningen

Den ferskeste tilbyderen av utdanning ved Høgskolesenteret i Kristiansund er Dronning Mauds Minnes Høgskole for barnehagelærerutdanning, landets fremste høgskole for utdanning av barnehagelærere. Med 157 søkere til barnehagelærerutdanningen i Kristiansund er det god grunn til å feire.

– Det er en unik og fremtidsrettet barnehagelærerutdanning som utdanner kandidater med en kompetanse som er etterspurt i hele landet. Vi ser fram til å kunne tilby denne barnehagelærerutdanningen i mange år framover i Kristiansund. For DMMH er det første gang vi satser på et permanent studietilbud utenfor Trondheim, sier Ingar Pareliussen, prorektor ved DMMH.

Attraktiv sykepleierutdanning

Høgskolen i Molde har endret på modellen for sykepleiestudiet i Kristiansund, og det med hittil svært lovende resultat. Med totalt 219 søkere til studiet er det over fire søkere per studieplass på sykepleie i Kristiansund.

– Vi føler oss trygg på at vi vil få inn en meget kompetent gruppe med studenter. Dette fører jo til at vi får flinke studenter som igjen vil bli dyktige syke- og vernepleiere. Dette lover bra for fremtiden, sier rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde.

Betydelig studentvekst

Selv om det er for tidlig å si noe om hvor mange studenter som starter i Kristiansund fra høsten av, så ligger det an til å bli en betydelig studentvekst.
– De gode søkertallene lover godt for studiemiljøet på Høgskolesenteret i Kristiansund og for Kristiansund som studentby. Vi ser frem til en spennende høst med mange nye studenter, sier Gården.

– Dette viser også at det arbeidet som gjøres sammen med Høgskolene, Campus Kristiansund, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal Fylkeskommune fører oss dit vi har ambisjoner om å komme, altså rett inn i Campus Kristiansund til et nytt bygg på Devoldholmen. Og det er bare tre år til, folkens, sa Gården, til jubel og applaus fra de frammøtte.

Lover godt for Campus Kristiansund

– De gode søkertallene i Kristiansund betyr et kjempeløft på veien mot Campus Kristiansund, sier campus-prosjektleder Roland Mauseth. Ambisjonen har vært å doble antall studenter i Kristiansund fram mot åpningen av campuset i 2022.

Flere bilder fra markeringen

 

Fakta

  • På Høgskolesenteret i Kristiansund tilbyr Høgskolen i Molde, Dronning Mauds Minne Høgskole og Høgskolen på Vestlandet høyere utdanning – alle under samme tak i Kristiansund.
  • Totalt er det 467 som har studier i Kristiansund på førsteprioritet, det er 150 flere søkere enn i fjor.
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 3 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 11 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse