Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Vidar Holm
Artikkel
09 februar 2020 21:26
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ung Kultur Møtes (UKM) 2020 i Aure og Smøla, i år arrangert i Smølahallen. Foto: Vidar Holm

Lørdag 8. februar var det duket for den årlige ungdommens kulturmønstring, sener omdøpt til Ung Kultur Møtes eller bare UKM som det omtales.

Aure og Smøla har i flere år arrangert UKM i fellesskap og begivenheten finner sted i de respektive kommuner annenhvert år.

I år var det Smøla og Smølahallen på Hopen som var stedet man burde være for å få en oppdatering på hva ungdommen sysler med innen det kulturelle. Det er ikke lite og det er variert!

I alt 30 innslag fikk vi med oss i løpet av den knapt tre timer lange mønstringen. Flinke konferansierer loset oss kjapt og effektivt gjennom programmet og sydde sammen overgangen mellom innslagene på morsomt og informativt vis. Det er mye som skal klaffe når så mange opptredener skal gjøres unna med så mange aktører.  Alt gikk knirkefritt.

Ungdommen selv er med på alt også bak og rundt det som skal til for å lage en sånn produksjon. Lyd, lys, rigg, foto, film osv. RA Audio, som er de proffe i alt dette mylderet og har styringen på det hele, viste igjen at de er nettopp det. Proffe.

Hva angår årets innslag så fikk vi presentert flotte danseshow, trommeshow, solonummer med og uten instrumenter, flere band, billed- og håndverkskunst på løpende bånd. Jeg må innrømme jeg ble imponert over bredden innen både sang og dans men også over bredden innen instrument.

Både saksofon, torader, ukulele, kontrabass og fiolin var med på å lage topp stemning i hallen sammen med de mer tradisjonelle som el-gitar / bass, tangenter og slagverk.

At ungdommen liker musikk av eldre årgang ble bevist gjennom at melodier av artister som Elton John, Jimi Hendrix, Rolling Stones og Bette Midler ble fremført. Vi havnet også på Green Day konsert helt til slutt. Tøft.

Jeg vil også  nevne at da ei jente på 11 år fremførte Odd Nordstoga sin "Ein farfar i livet", var det nok fler enn meg som svelget og blunket litt ekstra i mørket.

Hva angår ferdigheter generelt blir jeg like imponert over unge folks prestasjoner hver gang jeg er på et UKM-arrangement,  samme hvor det er.

Sangene som ble fremført solo var ikke av de enkleste teknisk. Tøft, variert og uredd gjort. Et hipp hipp hurra for alle sammen både på, bak, over og under scene.

Hvem som går videre til fylkesfinalen er ikke klart ennå. Men det som er klart, er at jeg er glad jeg ikke skal bestemme det. Da hadde jeg sendt alle.

Backingbandet bestående av tre elever ved musikklinja i Kristiansund skal også ha takk.

At det spirer og gror i musikk og kulturlivet på Nordmøre er hevet over enhver tvil.

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse