Annonse
Annonse
Foto: Frank Brevik Tendelan
Foto: Frank Brevik Tendelan

Til alle stortingsreprestanter i Møre og Romsdal:

Mitt navn er Frank Brevik Tendeland og grunnen til at jeg tar kontakt er for å belyse hvilke følger pandemien og de politiske beslutningene som tas i den sammenheng får for meg og min virksomhet. Det er da også viktig å påpeke at det er mange flere enn meg som blir rammet.

La meg først få presentere meg selv.

Jeg har i 25 år jobbet i utelivsbransjen. De siste 11 årene som driver/daglig leder. Jeg har i mange år drømt om å åpne egen bar/pub som jeg selv eier.

I 2020 skulle drømmen realiseres. Jeg satser alt jeg kunne. Økonomisk. Og brukte all min tid på prosjektet.

Dette er den fjerde baren jeg driver i Kristiansund. De tre forrige gikk med gode overskudd. Vi bidro med nye arbeidsplasser, og kroner til fellesskapet. Og ikke minst bidratt til å lage nye konsept der lokale mennesker har trivdes.

Som gründer så mente jeg at det var forsvarlig å satse. Hele min familie med kone og fire barn blir selvsagt berørt men den sjansen var jeg villig til å ta da jeg tidligere har vist at dette er en bransje jeg kan og har lykkes i.

Før jeg fikk åpnet Hjørnet som baren heter kom pandemien. Og bransjen ble skutt ned. Etter hvert kom en gradvis gjenåpning av bransjen og jeg kunne åpne. Vi tok selvsagt smittevern på alvor. Noe som medfører ekstra betjening på jobb for å servere på bordene og ekstra tiltak ellers for å kunne presentere et trygt utested.

Som driver og eier av restaurant i Kristiansund så forstår jeg at vi må følge regjeringens beslutning om at servering må avsluttes ved midnatt selv om det medfører en drastisk inntektstap.

Mitt formål med å ta kontakt med dere er å beskrive hvilke konsekvenser disse tidene vil få for oss som ikke har omsetning å vise til for 2019.

Jeg har nå en forventning om at staten stiller opp med støtteordning for oss som nå rammes spesielt hardt. Det må nå bli slik at omsetningstall for 2020 må kunne kvalifisere til statlig støtte. Vi som har startet opp virksomhet i 2020 har så langt ramlet mellom alle stoler når det gjelder støtteordninger. Dette er meget beklagelig da det er vi gründere som sørger for mange av morgendagens arbeidsplasser. Nå må regjeringen/Stortinget komme med ordninger som er tilpasset oss. En mulighet er å ta utgangspunkt i årets omsetning. Med tall å vise til de siste månedene så må dette kvalifisere for å motta statlig støtte.

Vi er mange som intetanende startet opp virksomhet i 2020. Tatt opp lån. Må betale husleie. De faste utgiftene ruller i stor grad videre mens omsetningen blir kuttet drastisk som følge av pandemien og nedstengingen vi ser i den forbindelse.

Som drifter og eier av nyetablerte Hjørnet Bardrift håper jeg du kan ta med deg disse momentene inn i videre arbeid med statlige støtteordninger.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte