Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Frank Brevik Tendelan
Foto: Frank Brevik Tendelan
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til alle stortingsreprestanter i Møre og Romsdal:

Mitt navn er Frank Brevik Tendeland og grunnen til at jeg tar kontakt er for å belyse hvilke følger pandemien og de politiske beslutningene som tas i den sammenheng får for meg og min virksomhet. Det er da også viktig å påpeke at det er mange flere enn meg som blir rammet.

La meg først få presentere meg selv.

Jeg har i 25 år jobbet i utelivsbransjen. De siste 11 årene som driver/daglig leder. Jeg har i mange år drømt om å åpne egen bar/pub som jeg selv eier.

I 2020 skulle drømmen realiseres. Jeg satser alt jeg kunne. Økonomisk. Og brukte all min tid på prosjektet.

Dette er den fjerde baren jeg driver i Kristiansund. De tre forrige gikk med gode overskudd. Vi bidro med nye arbeidsplasser, og kroner til fellesskapet. Og ikke minst bidratt til å lage nye konsept der lokale mennesker har trivdes.

Som gründer så mente jeg at det var forsvarlig å satse. Hele min familie med kone og fire barn blir selvsagt berørt men den sjansen var jeg villig til å ta da jeg tidligere har vist at dette er en bransje jeg kan og har lykkes i.

Før jeg fikk åpnet Hjørnet som baren heter kom pandemien. Og bransjen ble skutt ned. Etter hvert kom en gradvis gjenåpning av bransjen og jeg kunne åpne. Vi tok selvsagt smittevern på alvor. Noe som medfører ekstra betjening på jobb for å servere på bordene og ekstra tiltak ellers for å kunne presentere et trygt utested.

Som driver og eier av restaurant i Kristiansund så forstår jeg at vi må følge regjeringens beslutning om at servering må avsluttes ved midnatt selv om det medfører en drastisk inntektstap.

Mitt formål med å ta kontakt med dere er å beskrive hvilke konsekvenser disse tidene vil få for oss som ikke har omsetning å vise til for 2019.

Jeg har nå en forventning om at staten stiller opp med støtteordning for oss som nå rammes spesielt hardt. Det må nå bli slik at omsetningstall for 2020 må kunne kvalifisere til statlig støtte. Vi som har startet opp virksomhet i 2020 har så langt ramlet mellom alle stoler når det gjelder støtteordninger. Dette er meget beklagelig da det er vi gründere som sørger for mange av morgendagens arbeidsplasser. Nå må regjeringen/Stortinget komme med ordninger som er tilpasset oss. En mulighet er å ta utgangspunkt i årets omsetning. Med tall å vise til de siste månedene så må dette kvalifisere for å motta statlig støtte.

Vi er mange som intetanende startet opp virksomhet i 2020. Tatt opp lån. Må betale husleie. De faste utgiftene ruller i stor grad videre mens omsetningen blir kuttet drastisk som følge av pandemien og nedstengingen vi ser i den forbindelse.

Som drifter og eier av nyetablerte Hjørnet Bardrift håper jeg du kan ta med deg disse momentene inn i videre arbeid med statlige støtteordninger.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse