fbpx
Annonse
Annonse
Møre og Romsdal INP
Leserinnlegg
Møre og Romsdal INP
08 april 2021 14:15
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av Finn Arne Follestad, stortingskandidat, leder Møre og Romsdal INP og Atle Kvammen, stortingskandidat, leder Kristiansund INP

Ved forskjellige anledninger har det fra Møre og Romsdal INP blitt sendt ut diverse leserinnlegg om fødeavdelingen i Kristiansund.

Vi har i de fleste av disse tatt til orde for at helseforetaket sine byråkrater hever seg over landets øverste organ. Derfor var det interessant å lese leserinnlegget den 6. april i TK av Anja Solvik. Har de gjort alt, for å skaffe personell til Kristiansund?

Spesielt er det å lese at det i utlysingstekstene hever antall fødsler i Molde og senker antallet i Kristiansund.

Dagens helseforetak skal revurderes. Det er viktig for landets innbyggere at man opprettholder lokale- og distriksakuttmottak, slik at trygghetsfølelse vedvarer uavhengig av geografisk plassering. I samme forbindelse skal det utarbeides mer effektiv syketransport av akutt- og langtids syke.

Dette er hentet fra INP sitt partiprogram.

Vi ønsker en klarer politisk styring av helseforetakene. Man kan ikke ha det slik at det fattes et vedtak i landets øverste organ skal overstyres av byråkrater. Byråkratene er ansatt for å utføre de føringer som de får fra myndighetene.

For Møre og Romsdal INP står det helt klart at helseforetaket har gjort alt i deres makt for å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund.

For Møre og Romsdal INP er det helt klart at byråkratiet i Helse M&R gjør sitt beste for å sette et fattet vedtak i landets styrende organ til side. Selv de ansatte skyver man foran seg. Man går ut og ber om ro for å verne de ansatte. Det er en nobel holdning. Men man ber vel egentlig om ro slik at man i fred og ro kan legge ned fødeavdelingen i Kristiansund uten nevneverdig media oppslag.

All makt i denne sal skriver vi i overskriften. Er det det lenger? Har virkelig Stortinget stilt seg slik at det er småkonger i byråkratiet som overkjører politisk vedtak fattet i landets øverste organ?

Nå må virkelig Helse M&R gjøre den jobben de er satt til å gjøre, utføre de politiske vedtakene som gjelder for vår region. Slutte å forsøke å overstyre de.

Møre og Romsdal INP forventer at Helse M&R virkelig gjør alt de kan for å holde Fødeavdelingen i Kristiansund åpen iht Stortingsvedtaket.

INP er fremtiden for distriktsnorge. Stem nytt, stem INP.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 20 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøNei, eg har for lengst oppfatta at du er heilt på jordet i dine vurderingar av behovet for eit nytt ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Lars Svein ValderhaugDu har endelig oppfattet meg rett. Med Romsdalsaksen vil det bli større trafikk i Fannefjordtunnelen enn uten Romsdalsaksen. Det er ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøSå du trur verkeleg at fylket vil byggje ein ny tunnel for å avlaste eksisterande tunnel når der er ei ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Lars Svein ValderhaugOm Romsdalsaksen bygges, så vil det medføre større trafikk i Fannefjordtunnelen, ikke mindre, slik du hevder. Og dermed må den ...
Lama Vik 1 dager siden Sikkerhet og kostnader
@Thomas RønsaasMed Møreaksen sparer du ein time Ålesund- KSU. Vi får ein heilt ny, flott veg med høg standard. Ein kan ...
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøFor absolutt siste gong! Når Romsdalsaksen har medført statleg E39-bru til Lønset, trur du då det blir bygd nytt løp ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 64 comments
  • Lars Svein Valderhaug 38 comments
  • Lama Vik 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Vidar Hölm 13 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte