fbpx
Annonse
Annonse
Møre og Romsdal INP
Ytring
08 april 2021 14:15
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av Finn Arne Follestad, stortingskandidat, leder Møre og Romsdal INP og Atle Kvammen, stortingskandidat, leder Kristiansund INP

Ved forskjellige anledninger har det fra Møre og Romsdal INP blitt sendt ut diverse leserinnlegg om fødeavdelingen i Kristiansund.

Vi har i de fleste av disse tatt til orde for at helseforetaket sine byråkrater hever seg over landets øverste organ. Derfor var det interessant å lese leserinnlegget den 6. april i TK av Anja Solvik. Har de gjort alt, for å skaffe personell til Kristiansund?

Spesielt er det å lese at det i utlysingstekstene hever antall fødsler i Molde og senker antallet i Kristiansund.

Dagens helseforetak skal revurderes. Det er viktig for landets innbyggere at man opprettholder lokale- og distriksakuttmottak, slik at trygghetsfølelse vedvarer uavhengig av geografisk plassering. I samme forbindelse skal det utarbeides mer effektiv syketransport av akutt- og langtids syke.

Dette er hentet fra INP sitt partiprogram.

Vi ønsker en klarer politisk styring av helseforetakene. Man kan ikke ha det slik at det fattes et vedtak i landets øverste organ skal overstyres av byråkrater. Byråkratene er ansatt for å utføre de føringer som de får fra myndighetene.

For Møre og Romsdal INP står det helt klart at helseforetaket har gjort alt i deres makt for å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund.

For Møre og Romsdal INP er det helt klart at byråkratiet i Helse M&R gjør sitt beste for å sette et fattet vedtak i landets styrende organ til side. Selv de ansatte skyver man foran seg. Man går ut og ber om ro for å verne de ansatte. Det er en nobel holdning. Men man ber vel egentlig om ro slik at man i fred og ro kan legge ned fødeavdelingen i Kristiansund uten nevneverdig media oppslag.

All makt i denne sal skriver vi i overskriften. Er det det lenger? Har virkelig Stortinget stilt seg slik at det er småkonger i byråkratiet som overkjører politisk vedtak fattet i landets øverste organ?

Nå må virkelig Helse M&R gjøre den jobben de er satt til å gjøre, utføre de politiske vedtakene som gjelder for vår region. Slutte å forsøke å overstyre de.

Møre og Romsdal INP forventer at Helse M&R virkelig gjør alt de kan for å holde Fødeavdelingen i Kristiansund åpen iht Stortingsvedtaket.

INP er fremtiden for distriktsnorge. Stem nytt, stem INP.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte