fbpx
Annonse
Annonse
– Senterpartiet går ikke inn i en regjering som ikke viderefører føde og akutt ved sykehuset i Kristiansund når sykehuset på Hjelset blir ferdig, sa Kjersti Toppe på valgkampåpninga 19. juni. Klarere kan det ikke sies, skriver Steinar Høgsve. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
– Senterpartiet går ikke inn i en regjering som ikke viderefører føde og akutt ved sykehuset i Kristiansund når sykehuset på Hjelset blir ferdig, sa Kjersti Toppe på valgkampåpninga 19. juni. Klarere kan det ikke sies, skriver Steinar Høgsve. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

De siste dagene har vi blitt bombardert med meningsmålinger. Det går opp; det går ned. Det er flertall; det er ikke flertall for den ene eller den andre konstellasjonen. Det analyseres opp og ned ad stolper; det konkluderes og kommenteres over en lav sko.

Kommentariatet er egnet til å lamme velgerne. Det legges mer vekt på stemmebruk og terningkast enn politiske budskap. Det er formen, ikke innholdet som teller når kommentariatet kommenterer seg blå. Eller rød eller grønn for den saks skyld.

Arbeiderpartiets propagandamaskin jobber på høygir. Det siste er at Ap-politiker/ medierådgiver Jan Erik Larsen på TV 2 utelukket andre enn Aps Kjerkol som helseminister.

Tilfeldig?

Neppe.

Et parti, som ligger an til å gjøre et historisk dårlig valg, bruker absolutt alle midler for å rettferdiggjør egne synspunkt og profilere egne statsrådskandidater. Glem nå ikke at Kjerkol, sammen med Ap-leder Støre, er de varmeste forsvarerne av den etter hvert meget omstridte foretaksmodellen. Samtidig har Arbeiderpartiet sagt klart fra at det er uaktuelt med fortsatt føde og akutt i Kristiansund etter at Hjelset er ferdig.

Tror virkelig noen at Kjerkol som helseminister vil jobbe like mye for Nordmøres sykehustilbud som Senterpartiets soleklare kandidat, Kjersti Toppe?

For Nordmøres sykehus er det én eneste tings om gjelder: et så sterkt Senterparti som mulig for å veie opp for Ap-dominans i en eventuell trepartiregjering sprunget når stemmene telles mandag.

Hvem skal man stemme på? For meg er valget opplagt. Senterpartiet er det partiet som tydeligst har signalisert sterk støtte til framtida for sykehuset i Kristiansund, og som sannsynligvis kommer i en posisjon der partiet kan få innflytelse og gjøre noe med det.

Senterpartiet går ikke inn i en regjering som ikke viderefører føde og akutt ved sykehuset i Kristiansund når sykehuset på Hjelset blir ferdig, sa Kjersti Toppe på valgkampåpninga 19. juni. Klarere kan det ikke sies.

På samme møte sa Ap-ordfører Kjell Neergaard at dette er den eneste kampen han håpet Senterpartiet kom til å vinne.

Det er ikke kommentariatet eller meningsmålinger som avgjør valget. Det er du som velger som avgjør. Hvilken stemmeseddel du legger i urna, eller allerede har lagt der, bestemmer sykehusets skjebne.

Derfor er det om å gjøre å ikke miste motet, men stå på til siste slutt.

Stem Senterpartiet, slik at vi kan ha et håp om en verdig framtid for sykehuset når stemmene skal telles mandag kveld.

Etter det skal det forhandles. Det blir spennende.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 17 dager siden
  Politikere som går til valg på 4 sykehus i Møre og Romsdal går aktivt inn for å kaste milliarder av helsekroner. Ett felles sykehus for Nordmøre og Romsdal ble lokalisert til Hjelset nettopp for å være fellessykehus for Nordmøre og Romsdal. Svært mange på Nordmøre får raskere vei til Hjelset enn til det gamle sykehuset i Kristiansund. Å gjøre sykehuset på Hjelset om til et lokalsykehus for Romsdal gjør at lokaliseringen blir helt meningsløs – sykehuset bør da lokaliseres til Eikrem, nær sentrum av Molde.

  I tillegg lukker de øynene for mangelen på helsepersonell. Senest denne uken gikk Jordmorforbundet ut og advarer mot mangelen på jordmødre:

  Jordmødre varsler om krise på fødeavdelingene – flere slutter. NTB

  Jordmorforbundet mener flere fødeavdelinger er så underbemannet at jordmødrene er redde for å gjøre feil. Flere slutter, og situasjonen beskrives som kritisk.

  Forrige uke holdt Jordmorforbundet krisemøte med jordmødre og tillitsvalgte for å gjøre opp status nasjonalt, skriver Dagbladet.

  https://www.dagbladet.no/nyheter/mange-er-redd-for-a-ga-pa-jobb/74169466
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Ketil Strand Andersen · 17 dager siden
  Vi skal stå på til evigheten og forbi. Sp må stille som krav at Toppe blir helseminister.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte