Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av de første tingene vi som nytt bystyre tok tak i som nyvalgte i 2019 var bygging av nye sykehjemsplasser. Satte av midler på investeringsbudsjettet ved første anledning.

Nå har vi lagt en framdriftsplan som gjør at når dagens bystyre er ferdig med sin kommunestyreperiode så har vi nok sykehjemsplasser. Dette har vært den største utfordringen for oss som kommunestyrerepresentanter. Et nytt sykehjem med ekstra plasser på omlag 150 plasser er et stort og viktig løft for befolkningen i Kristiansund.

Et stort løft og helt sikkert viktigere løft for de som skal bo og drive Kristiansund inn i fremtiden er bygging av Campus Kristiansund. Ildsjeler i Kristiansund og i Møre og Romsdal fylkeskommune sørger for at Campus Kristiansund er kommet enormt langt på kort tid. Allerede før riving og bygging på gamle Rutebilstasjonen er begynt har antall studenter økt raskt i Kristiansund. Dette samme med planer for kommende innhold i Campus Kristiansund og fagskolen. Og det samme med flytting av fylkeskommunale arbeidsplasser til Kristiansund. Dette viser at Campus Kristiansund er en nødvendig og ønsket satsning. Helt sikkert den viktigste satsningen i Kristiansund på mange tiår. Campus Kristiansund skal utdanne kompetanse til alle de kompetansearbeidsplassene vi må få til i fremtidens Kristiansund. Enten det gjelder i fremtidens næring. Gjerne i forbindelse med havet. Eller at Campus Kristiansund sørger for de godt utdannede fagfolkene vi trenger innen helse og omsorg i byen vår.

Helt parallelt med de store prosjektene som er nevnt så stiger også vårt nye kulturhus frem mot realisering. Et spleiselag mellom fylke, stat og kommune.

Her skal Nordmøre museum få sine tidsriktige arealer. Her kommer kulturskolen i Kristiansund. Og biblioteket. Samt selvfølgelig operaen som får lokaler de trenger og fortjener. Og dette blir da selvsagt en motor i sentrumsutviklingen. Gågaten og Kongens plass får nytt liv. Lengre nede har vi piren med sundbåt og Griparuta. Like ved en rehabilitert rådhusplass. Mot Devoldholmen kommer Campus Kristiansund og da er det bare rusle videre til kulturfabrikk og videre øvrevågen. Med kaffebrenneriet, skatepark og Mellemverftet. Ikke langt videre ligger skøytehall og Kristiansund Stadion. Og etterhvert et rehabilitert Atlanten Stadion.

Det skjer mye positivt i Kristiansund. I en tid hvor noen få har vært mest opptatt av å snakke ned egen by. I all støyen om sykehus og fylket så tas det faktisk gode positive avgjørende steg for å forme fremtidens Kristiansund.

Dette gjør vi samtidig som at det jobbes knallhardt med å fylle sykehuset vårt med sykehusdrift også i framtiden.

Jeg er fryktelig glad for å være med på laget som bygger opp en fremtidsby. Tuftet på utvikling og positivitet. Som bygger på egne styrker. Og samarbeid med andre.

Slik er det også politisk i Kristiansund. Vi har løftet blikket videre. Bygger allianser. Sørger for støtte. Mye bra skjer.

Vi opplevde også i sist møte i bystyret en veldig bred allianse. Et budsjett vedtatt kun mot fire stemmer. Et budsjett foreslått av de som styrer byen. Arbeiderpartiet og Sp. Et budsjett etter mitt sosialdemokratiske hjerte. Som satset ekstra midler på de som trenger det mest i byen vår. Enten det er de som har kommet i en situasjon hvor de er avhengig av sosialstønad. Eller det var en ekstra satsning på rus og psykiatri i forhold til rådmannens forslag. Ekstra satsning på lærlinger er også en god satsning på ungdom som er i ferd med å skaffe seg et fag og yrke.

Det at vi samtidig hadde en tydelig miljø og klimaprofil med satsning på økt kollektivbruk. Vi fikk satt av penger til fortsatt gratis Sundbåt. Og vi satte også av penger slik at vi satser på å få bedre busstilbud på Frei. Her må fylket være en samarbeidspartner. Igjen.

Det var kun Høyre og FrP som ikke stemte for Arbeiderpartiet og Sp sitt forslag. De øvrige partiene stilte ikke med egne budsjettforslag. Bortsett fra V som hadde små endringer de først forsøkte å få gjennom før de også sluttet seg til posisjonens forslag. For meg er det et tydelig bevis på at vårt budsjettforslag var en god sosialdemokratisk politikk at parti som Rødt, SV, Nordmørslisten og MDG selv ikke hadde egne forslag. De fant tydeligvis ingen grunn til å fremme egne forslag. Det viser at det i Kristiansund blir ført en god politikk for de som trenger det mest. Og en god klima og miljøpolitikk.

Det er nå viktig at vi fortsetter å bygge morgendagens by. Med satsning på Campus og nye havnæringer. Dette må vi gjøre sammen i bysamfunnet. Og i samarbeid med andre som feks fylket. Samarbeidet med fylke og fylkesordfører Tove-Lise Torve er nå meget godt. Hun ønsker å bidra til vekst og utvikling i hele fylket. Og da ikke minst i Kristiansund.

Dette er det viktig å ta med seg for alle som skal stemme for at Kristiansund skal fortsette i Møre og Romsdal eller bytte til Trøndelag.

Selv har jeg vært positiv til Trøndelag. Har bodd der. Kjenner mange politikere der. Kjenner absolutt slektskap med trønderen. Uansett for min del er det nå riktig å stemme for fortsatt å være i Møre og Romsdal. For jeg ser alt vi nå er i ferd med å realisere sammen med Møre og Romsdal fylke. Og jeg mener at vi nå må la den positive utviklingen få fortsette. Søker vi medlemskap i Trøndelag så vil vi sette realiseringen av viktige prosjekt for byen i fare.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse